Friss hír: másfélmillióra emelik az orosz hadsereg létszámát, komoly átszervezés jön

2023. szeptember 05. 07:03

Oroszország új célja a létszám folyamatos növelése, szisztematikus kiképzéssel.

2023. szeptember 05. 07:03

Az mk.ru arról ír, hogy Viktor Szobolev, az Állami Duma védelmi bizottságának tagja közölte: komoly átszervezés kezdődött és folyamatban van az orosz fegyveres erőknél. „A fegyveres erők komoly átszervezésen mennek keresztül, 

most minden erőfeszítés erre irányul" 

– mondta Szobolev az mk.ru szerint.

Az altábornagy hangsúlyozta: Oroszország célja, hogy az év végéig másfél millió főre növelje a fegyveres erők létszámát. Hozzátette, hogy mindehhez, vagyis az orosz katonai műveletekhez a csapatok szisztematikus kiképzésére is szükség van.

Nyitókép: MTI/AP/Dmitrij Loveckij

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. szeptember 06. 15:18
Most szervezik át a vezető nélkül maradt Wagner csapatokat. Egy részüket a reguláris hadseregbe, aki nem akar oda menni, azokat meg elosztják két másik zsoldossereg között. Afrikában is szükség van rájuk, nem csak Ukrajnában.
survivor
2023. szeptember 05. 11:55
Az ugye magyarra fordítva 100 E-s MH-t jelent.
survivor
2023. szeptember 05. 11:54
A lakosság 1(egy)%-a.
Akitlosz
2023. szeptember 05. 11:32
Előbb-utóbb várható volt. Eddig szerintem azért nem tették meg, mert nem tudtak volna rendesen felszerelni ennyi embert. De idén a háromszorosára emelik a hadi ipar teljesítményét 2021-hez képest. A világháborúba a németek 1943. végére kezdtek el totális háborúzni, addigra már késő volt. Oroszország szerencsésebb helyzetben van, mert a NATO félig alszik, s csak fél gőzzel támogatja a háborút, annyi meg nem tűnik elegendőnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!