Amerikai felderítő gépet fogtak az orosz határ közelében

2023. szeptember 18. 17:21

Az oroszok szerint a gép Oroszország légtere felé tartott.

2023. szeptember 18. 17:21

Egy amerikai P-8A Poseidon felderítő gépet tartóztatott fel egy orosz MiG-31-es vadászgép. Az oroszok azt állítják, az amerikai felderítő Oroszország légtere felé tartott, írja a Ria Novosztyira hivatkozva a Portfolio.

Az incidens a Barents-tenger fölött történt. 

Feltehetően az amerikai gép egyébként is irányt váltott volna, ahogy az a legtöbb ilyen esetben történik. Az oroszok viszont úgy vélik, erre azért került sor, mert az orosz jármű közel került hozzá. Légtérsértés nem történt.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 


 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2023. szeptember 19. 15:56
Ezt a "befogást, régebben úgy hallottam azért így nevezik, mert a levegő-levegő rakéta radarjának hatósugarába kerül a másik, befogott repülő. Ami a legdurvább esetben légi közelharchoz is vezethet.
Kozmosz
2023. szeptember 18. 23:17
Dugd meg a szepit, connorjózsi.
Vasalo
2023. szeptember 18. 22:19
Hát meg ha igaz egy másik mai hir, miszerint az amerikaiak elvesztettek egy F-35-st. A pilota katapultált és él, de a hadsereg a lakosság segitsegét kéri a gép felkutatására.. Állitolag a pilota valamit pbeprogramozott a gepbe mielött kilövette magát. 😇😂😇
august
2023. szeptember 18. 20:19
:) Egy olyan hírt is irhatnának a kedves médiamunkások, amivel régebben még viccelődtünk, hogy az USA föltalálta az igazi lopakodó vadászgépet, amit a gyakorlat után még ők sem találnak. Egy másik cikk írja, hogy egyszerűen eltűnt egy F 35-ös lopakodójuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!