A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Ukrán felderítő hajót lőtt szét egy orosz vadászgép a Fekete-tengeren

2023. augusztus 23. 06:44

Egyre gyakoribbak a tengeri összecsapások is a két ország között.

2023. augusztus 23. 06:44

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy egy orosz harci repülőgép megsemmisített egy ukrán felderítő hajót a Fekete-tengeren. Az Aljazeera szerint a hajó orosz gázkitermelő létesítmények közelében haladt, 

amikor egy Szuhoj Szu-30-as vadászgép megtámadta. 

„Ma este a Fekete-tengeri Flotta Szu-30cm-es haditengerészeti repülőgépének legénysége megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők egyik felderítő hajóját a Fekete-tengeren lévő orosz gázkitermelő létesítmények területén” – közölte a minisztérium a Telegramon. 

Egyre gyakoribb tengeri támadások

A portálon emlékeztetnek: Orosz tisztviselők az elmúlt hetekben azt nyilatkozták, hogy több ukrán tengeri dróntámadást is meghiúsítottak a Fekete-tengeren. A tengeri – mindkét oldalról érkező – támadások azóta fokozódtak, hogy Oroszország kilépett abból a megállapodásból, amely lehetővé tette az ukrán gabona biztonságos exportját a hajózási csomóponton keresztül.

A hónap elején ukrán tengeri drónok támadták meg a Fekete-tengeren található Novorosszijszk kulcsfontosságú orosz kikötőt, megrongálva egy hadihajót, és ez volt az első alkalom, hogy a 18 hónapja tartó háborúban célpontként egy orosz kereskedelmi kikötő is célba került.

Nyitókép: Illusztráció / defenceimagery.mod.uk / RAF

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 23. 22:31
Az ukránok mindenhol kaparasznak: ki kell őket lőni,de kegyetlenül...
backsplash
2023. augusztus 23. 11:39
Lassan felvehetne a mandiner írástudó firkászokat is a diákmunka-szövetkezetes gimnazisták helyett. Mi a lófasz lehet az a Szu30 cm-es haditengerészeti repülő?
Namond
2023. augusztus 23. 09:23
Ajaj. Nincs a mandinak képszerkesztője? Ez a Moszkva cirkáló, amit amcsi súgás alapján lőttek ki a hoholok. Sőt a cikkek szövegét senki nem ellenőrzi? SzU=Szuhoj Ezek után mit higgyek el a Mandi oldalán megjelentekből?
monuskaroly
2023. augusztus 23. 09:20
Jól néz ki ez a gép!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról