Rosszul lett az elbukott orosz Hold-küldetés tudósa

2023. augusztus 21. 14:43

A 90 éves férfit pár órával a sikertelen küldetés után szállították kórházba.

2023. augusztus 21. 14:43

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, a Roszkozmosz közlése szerint a Luna-25 szonda ellenőrizetlen pályára fordult, mielőtt a hétfőre tervezett landolás megtörténhetett volna, és a hétvégén belecsapódott a Holdba – írja az Express.

Ezt is ajánljuk a témában

A sikertelen akciót követően nemsokkal Mihail Marov orosz tudós, aki a bukott Hold-misszión dolgozott, kórházba került. A csillagász egészségi állapota „hirtelen romlott meg” az űrszonda becsapódása után.

A 90 éves Marov az egyik legelismertebb fizikus és csillagász Oroszországban, és állítólag kulcsfontosságú szereplője volt Putyin Hold-küldetésének.

A Szovjetunióban több űrmisszióin is dolgozott, és a Luna-25 küldetést nevezte karrierje csúcspontjának.

Nyitókép: MTI/Komka Péter

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2023. augusztus 21. 16:45
"Belecsapódott a Holdba az oroszok szondája." Micsoda öröm libbantéknál, de ha esetleg sikeres lett volna az egész akció / ami ha nem is most de sikerülni fog nekik/ akkor az az emberiség sikere lenne, ugye?
Akitlosz
2023. augusztus 21. 15:59
Amikor szomorú vagyok és humorra vágyom, akkor csak előveszem a Hold atlaszomat és olvasgatom a holdrajzi neveket. Alászállottak síkságja - Planitia Descendus Viharok óceánja - Oceanum Procellarum (ez az egyetlen óceán, amelyik az egész Földről látható) Harmat-Öböl - Sinus Roris Hideg tenger - Mare Frigoris Esők tengere - Mare Imbrium Szivárvány-Öböl - Sinus Iridum Öröm tengere - Mare Serenitatis Holtak tava - Lacus Mortis Álmok tava - Lacus Somniorum Idő tó - Lacus Temporis Remény tava - Lacus Spei Gőzök tengere -Mare Vaporum Boldogság tava - Lacus Felicitatis Jóság tava - Lacus Bonitatis Válság tenger - Mare Crisium Kígyó tenger -Mare Anguis Habzó tenger - Mare Spumans De az egyik legjobb Rothadás mocsara - Palus Putredinis Járványok Posványa
nempolitizalok-0
2023. augusztus 21. 15:49
Nem csodálom, pár milliárd ott maradt a holdon.
Átoperált Kiscsoportos
2023. augusztus 21. 15:30
Én így szállok le ! - mondta az agresszív Luna-25 90 éves - a többi a fronton van? --------------------------------------------------------------------------------- "2022 év végére sikerült eljutni oda, köszönhető a Fidesznek és seggnyalóiknak, hogy: 1. Nincs üzemanyag a benzinkúton. 2. Nincs cukor, liszt, tojás és más ársapkás élelmiszer a boltban. 3. A tanár, aki maradt még az iskolákban, az sztrájkol a kirúgottak miatt. 4. Elbuktunk nagyságrendileg 3 ezer milliárd forintot. 5. Az orvosok épp tiltakoznak, mert a parlament előtt álló törvénytervezet véleményük szerint súlyosan veszélyezteti a betegbiztonságot. 6. 20% feletti infláció és 40% feletti élelmiszer infláció van. (ezen belül a tejtermékek, kenyér, tojás 80% fölött) 7. A gáz ára 120%-kal, a villamosenergia ára 28%-kal, a tűzifa ára pedig 57%-kal nőtt. De az óvodások tényleg nincsenek átműtve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!