Orosz tankhajóra támadtak az ukránok

2023. augusztus 05. 07:48

Beszámolók szerint a hajó gépháza megsérült a Kercsi-szorosban történt éjszakai támadásban.

2023. augusztus 05. 07:48
A camera crew films before the meeting of representatives of the German government with associations, mayors and business representatives from Mecklenburg-Western Pomerania on the plans for a liquefied natural gas terminal at the Rügen site on the pier. In the background, an LNG tanker can be seen on the Baltic Sea.

Egy orosz tankhajó 11 fős legénységgel ukrán támadás áldozata lett a Fekete-tengeren – közölték orosz tengerészeti tisztviselők.

Beszámolók szerint a hajó gépháza megsérült a Kercsi-szorosban történt éjszakai támadásban. A BBC úgy tudja, hogy a támadásban senki sem sérült meg. A feltételezések szerint a támadást valószínűleg

egy haditengerészeti drón hajtotta végre.

A haditengerészeti drónok vagy tengeri drónok olyan kisméretű, pilóta nélküli hajók, amelyek a víz felszínén vagy a vízfelszín alatt tevékenykednek.

Ukrajna eddig nyilvánosan nem kommentálta a történteket.

Ukrajna egyébként már több támadást is végrehajtott tengeri drónokkal, például pénteken egy orosz hajó ellen. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: JENS BUTTNER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. szeptember 21. 18:42
Háborús bűncselekmény civil célpont.
Turán
2023. augusztus 05. 20:11
Háborúban visszalőnek. Ilyen ez a rock'n roll.
NoFace
2023. augusztus 05. 18:39
„Az ilyen különleges műveleteket az ukrán területi vizeken hajtjuk végre, így teljesen törvényesek” A kercsi szoros mióta ukrán felségterület? Még ha az egész Krím az övék volna, a szoros egészére akkor se tarthatnának igényt!
MTom
2023. augusztus 05. 14:41
Es mellekesen kapott a kercsi hid is megint, de az nem jut el a Mandira
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!