Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Itt a baj: már Európa legprofibb rakétái sem okoznak sok gondot az oroszoknak

2023. augusztus 20. 07:30

Sőt, a Pantsir az amerikai HIMARS légvédelmi-rakétarendszerrel szemben is ütőképesebbé vált.

2023. augusztus 20. 07:30
null

Az orosz Rosztec jelentése szerint jelentősen javult az orosz Pantsir rövid hatótávolságú légvédelmi harcjárművek képessége a brit-francia Storm Shadow radarelhárító cirkálórakéták támadásaival szemben – írja a Magyar Nemzet a Military Watch Magazine katonai szakportálra hivatkozva. A Pantsir-S rendszerében minden szükséges módosítást elvégeztek, ennek következtében nő a hatékonyságuk az olyan nehezen észlelhető lövedékek és a nagy hatótávolságú rakéták ellen, mint a Storm Shadow

Az állami védelmi konglomerátum képviselője szerint az eredmények igazolták a korábban meghozott tervezési döntéseket, sőt 

a Pantsir az amerikai HIMARS légvédelmi-rakétarendszerrel szemben is ütőképesebbé vált.

Európa egyik legjobb rakétájának is tartott Storm Shadow-t május óta használják Ukrajnában, ám ebből legalább egyet július elején az orosz erők megszereztek. Ekkor sokan attól tartottak, a cirkálórakéta birtokában Moszkva nemcsak egy saját változattal állhat majd elő, hanem fegyverrendszerét is jobban tudja majd idomítani a nyugati technológiához.

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2024. január 19. 19:50
A nyugat elég jól felhozza az oroszokat technikailag és gazdaságilag.
falcatus-2
2023. augusztus 20. 20:46
nitsahon 2023. augusztus 20. 15:41 A ZSÁKMÁNYOLT ESZKÖZ LEMÁSOLÁSA JÓL JÖN Kínának Taiwan FELSZABADÍTÁSAKOR.....2 tajvan nincs megszállva. Legfeljebb visszacsatolásról lehet szó.
need-info
2023. augusztus 20. 20:09
Ki hitte volna?
Namond
2023. augusztus 20. 19:55
Hyazinth 2023. augusztus 20. 13:21 A US proxi háborúja eltart még 2-3 évig. Az oroszok nem sietnek, felőrlik az ukránokat és hagyják leszerelni a támogató országokat, akiktől érkező fegyverzet hadizsákmány lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!