Egy hatéves gyerek is meghalt Csernyihiv bombázása során

2023. augusztus 19. 17:40

Egy orosz rakéta csapódott be az észak-ukrajnai Csernyihiv városába.

2023. augusztus 19. 17:40
The Site Of A Russian Missile Strike In Chernihiv

Hét ember, köztük egy hatéves gyermek meghalt, amikor egy orosz rakéta csapódott be az észak-ukrajnai Csernyihiv városába – olvasható a BBC-n.

Tizenkét gyermek volt a 90 sebesült között – közölte az ukrán védelmi minisztérium. Az áldozatok a templomba tartottak, hogy megünnepeljék a vallási ünnepet, amikor a rakéta becsapódott – írják.  

A jelentések szerint egy főtér, egy egyetemi épület és egy színház is megsérült a támadásban.

Csernyihiv a fehérorosz határhoz közeli város, amelyet Oroszország az invázió kezdetén ostrom alá vett.

Egy orosz rakéta a város központjában csapódott be, a mi Csernihivünkben. Egy tér, a politechnikai egyetem, egy színház” – tette közzé Zelenszkij elnök a Telegramon.

Egy átlagos szombat, amelyet Oroszország a fájdalom és a veszteség napjává változtatott. Vannak halottak, vannak sebesültek” – tette hozzá.

Volodimir Zelenszkij elnök egy rövid videót tett közzé, amelyen sérült autók és a törmelékkel teleszórt tér látható: 

Nyitókép: Maxym Marusenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. augusztus 20. 11:26
Krimi híd: "Leírhatatlan érzés volt. Amikor a robbanás megtörtént, olyan hangosan sikítottunk, mert hatalmas volt a feszültség odabent” – mondta Maliuk, aki személyesen tervezte és felügyelte a különleges műveletet. Tegyük így egymás mellé.
Nyugatellenes
2023. augusztus 20. 00:44
Utálom a havashenriket, de abban egyetértek vele, hogy a faszom kivan veletek, mandineres csicskák!
CsaGaMih
2023. augusztus 19. 21:28
Éreztem, valami nagyon büdös a történetben: "Egy rakétacsapás Csernyihivben az ukrán fegyveres erők harci drónok specialistáinak gyülekezőhelyét találta el, amelyet egy drónfesztiválnak álcáztak." A szervezők tisztelettel megkérték a résztvevőket, civilben jelenjenek meg, elkerülve a rendezvény katonai jellegének látszatát. Hááát... Tévedés ne essék: gyermekeknek nem kellett volna megsérülni. Ugyanakkor valaki fel tudna világosítani, milyen vallási ünnep volt az adott időben, hogy a gyerekeket a templomba kellett vinni? A cikk csak úgy hivatkozik rá, hogy "a vallási ünnep". Én kérek bocsánatot, hogy fenntartással fogadom a bbc hírét.
Hodor
2023. augusztus 19. 20:06
Meg több tucat külföldi zsoldos és ukronáci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!