Az ukránok már az amerikai kazettás bombákat is bevetik

2023. július 21. 06:46

A gyomorforgató fegyver használatának célja, hogy „a maximális károkat okozzák az ellenséges gyalogságnak”.

2023. július 21. 06:46
null

A Guardian arról ír, hogy az Egyesült Államok által leszállított és rendkívül vitatott kazettás bombák már ukrán kézben vannak, és a terepen vetik be őket – ezt John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője erősítette meg. Mint kiderült, az amerikai sajtóban arról cikkeznek, hogy az ellentámadás frontvonalában lévő orosz erőket kazettásbomba-támadások érték.

Ezt is ajánljuk a témában

Oleksandr Bakulin ukrán ezredes a hét elején azt mondta, hogy a fegyverekre azért volt szükség, hogy „a maximális károkat okozzák az ellenséges gyalogságnak”. Ahogy megírtuk, a kazettás bombák Ukrajnába küldése az amerikaiaktól hatalmas felháborodást vont maga után.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Twitter-videó

 

 

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2023. július 21. 15:35
Lehet e ebből hadüzenet vajon? Egyenlőre még elvileg nincs háború. Csak az usatól ellesett taktikai hadviselés?
Szutykok
2023. július 21. 13:35
Állítólag tízezrével gyülekeznek az ork csótányok, na oda kell szépen pár ezer kazettás bombát kilőni az ukránoknak:DD
drogqueen
2023. július 21. 11:54
Elég szép gombafelhő volt a szétrakétázott Krími orosz katonai bázis fölött. Napokig nem tudták eloltani..
Stingary76
2023. július 21. 11:18
Ész nélkül lövik ki ezeket is az ukránok, ahogy a többi lőszert, amiből végül kifogytak. Ráadásul arra a területre ahol majd elvileg előre akarnak nyomulni. Ezeknek a több évtizede gyártott és tárolt kazettás lőszereknek szerintem a 20%-a fel sem robban, aztán majd mennek rá a saját maguk által kilőtt bombákra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!