Eddig 40 ukrán halt meg – jelentette Zelenszkij tanácsadója

2022. február 24. 11:57

Emellett több tucat sebesültről tudni.

2022. február 24. 11:57
null

Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója szerint eddig körülbelül 40 embert öltek meg az orosz invázió során. Olekszij Aresztovics azt is elmondta, hogy több tucat sebesültről tudnak. Azt nem részletezte, hogy az áldozatok között vannak-e civilek is. A számok egyelőre nem hivatalosak – írja az Al Jazeera.

Közben Mariupol városának polgármestere, Vadim Bojcsenko sajtótájékoztatón elmondta: az orosz erők megtámadták a város repülőterét és egy közeli falut.  Mint kiderült, a támadásban hárman meghaltak, hatan pedig megsebesültek.

„Senki ne essen pánikba. Készek vagyunk harcolni Mariupolért és Ukrajnáért” – mondta Bojecsenko.

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán belügyminisztérium sajtószolgálata

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. február 24. 12:58
Ukrajna így is szegény képes volt a háborúba sodródni . Tudják mi a kommunizmus , de a nyugati blokk se sokkal különb . Seggre esnek mint a magyarok a nagy nyugati humánus emberi jogok jogállamiságtól.
zrx8
2022. február 24. 12:22
Ebből hányat lőttek le a háztetőről a sajátjaitok, mint 2013-ban, a Majdanon ?
Korrupt Kornél
2022. február 24. 12:10
Minden háborús veszteséget kétkedéssel kell fogadni. Lehet nagyítás avagy kicsinyítés.
Pierre
2022. február 24. 12:10
Miközben a magyar kormány hivatalosan az uniós közös álláspontot követve Ukrajna területi egységét támogatta, a fideszes médiagépezet jelentős része nyíltan Putyin pártján áll. Több orosz forrásból származó, Ukrajnát agresszorként bemutató álhírt terjesztenek, sőt, az az igény is felmerült, hogy Magyarország szálljon be Ukrajna felosztásába. https://atlatszo.hu/kozugy/2022/02/24/tisztelet-es-hala-putyinnak-nyilt-kreml-propaganda-fideszes-csatornakon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!