Franciaország elvesztette vonzerejét a zavargások miatt a munkáltatók vezetője szerint

2019. január 08. 19:25

Franciaország turisztikai csábereje jelentősen csökkent, amióta tartanak a zavargások; vélte kedden Frédéric Sanchez, a legjelentősebb francia munkáltatói szövetség (Medef) nemzetközi szekciójának elnöke.

2019. január 08. 19:25

„Az ország attraktivitása összeomlott" – mondta a szervezet székházában rendezett sajtóbeszélgetésen a Medef vezetője, aki azt tapasztalta decemberben hivatalos útjain az Egyesült Államokban, Kínában és Bahreinben, hogy a nemzetközi hírtelevíziók a sárgamellényes tüntetéseket kísérő zavargások képeit mutatják folyamatosan. 

„Az Egyesült Államokból nézve az embernek az a benyomása, hogy Franciaországban polgárháború van” – fogalmazott Frédéric Sanchez, aki szerint az amerikai, japán és kínai turisták száma visszaesett, mert a külföldiek félnek Franciaországba jönni.

A Medef International vezetője a 2005-ös külvárosi zavargásokhoz hasonlította az elmúlt hónapokban Franciaországról kialakult képet. 

Külföldön most súlyosabb a helyezet, mert ez látható. Nincs olyan üzletember, aki az életének egy adott pillanatában ne járt volna már a Champs-Elysées sugárúton" Párizsban, ahol szombatonként a kormány adó- és gazdaságpolitikája elleni sárgamellényes megmozdulások rendszeresen összecsapásokba torkollanak a rendőrökkel” – emlékeztetett a gazdasági szakember. 

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2019. január 08. 21:58
Az anarchia csak az aberráltaknak vonzó.
turáni sólyom
2019. január 08. 21:52
Veri az Isten Franciaországot! Megérdemlik. Magyarországot tönkretették, most száz év múlva jött a válasz.... Pusztuljanak!
DavidBL
2019. január 08. 21:33
Francország már régen elveszítette a vonzerejét. A jelenlegi állapot már a lassú agónia része.
crydog
2019. január 08. 20:24
Ja hogy egyes Párizs-i negyedekbe csak a hadsereg biztosítása mellett mennek be a mentök, tüzoltók, de még a rendörség is, az bezzeg nem rontott a turisztikai értékeken..a vasúton elkövetett késeléses merényletek sem ugye..csak a fasiszta fehér micron ellen tüntetö átlagember, akinek megzegyzem az adójából fizetnek minden migráns léhütöt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!