Egy orosz katonai szakértő már Kárpátalja elcsatolását vizionálja

2022. július 29. 20:32

Igor Korotcsenko elég meredek gondolatokat osztott meg, szerinte az Orbán-kormánynak kell döntenie, mi legyen a magyarok lakta országrésszel.

2022. július 29. 20:32
null

Igor Korotcsenko orosz katonai szakértő úgy nyilatkozott, hogy Magyarországnak pár hónapon belül döntenie kell, mi legyen Kárpátaljával és 

„megerősíti-e az ellenőrzést történelmi földjei felett és megmenti-e a 150 ezer kárpátaljai magyart”.

A katonai szakértő elmondta, az oroszok feladata, hogy a modern Ukrajnát eltüntesse a geopolitikai térképről és visszaállítsa a történelmi területei feletti ellenőrzést a mostani Ukrajnával szomszédos államoknak. Korotcsenko állítása szerint „Lengyelország fel akarja falni Nyugat-Ukrajna egy részét”, ezzel szemben „Magyarország nemesen, pontosan és felelősen jár el”. 

Nyitókép: Eugene Odinokov/AFP

 

 

 

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandolini
2022. augusztus 04. 20:32
Igény van rá!!!!
Vakfolt
2022. augusztus 03. 20:43
Ez egy kamu. Országokat erővel foglalnak el, nem pedig csak úgy osztogatnak.
Alcofrybas
2022. július 30. 14:31
– Mi az a Kárpátalja, uram? – A hon előszobája, fiam. Kis honvéd, igaz? – Kis honvéd, uram. – Tudja, mire nyílik az előszoba? – Magyarországra? – A gardróbra. Az Alföld Nyugat-Európa kapuja. Magyarország a gardrób. Ahol vedleni szokás. Ha szűk a páncél, az állat levedli. Magának szűk a zubbony? – Rám kicsit nagy is, uram. – Kész megvédeni Kárpátalját? – Honvéd vagyok. – Aki mindent megvéd, semmit sem véd meg. – Nem védjük meg Kárpátalját? – Nem. Szerezzen pálinkát, honvéd! – Úgy tudom, uram, Ön nem iszik. – Látogatta az óráimat. – Látogattam... Szögesdrótot eszik, és napalmot hugyozik, uram. – Valakinek viszont még jól jöhet az a pálinka. – Parancs, értettem. – Folytassa, honvéd!
redhaven
2022. július 30. 12:48
Kárpátalján 100 emberből kb 6 magyar. Milyen visszacsatolásra tartanánk mi igényt? Mivel védenénk meg magunkat,amikor darab ideje egy ukrán rakéta akadálytalanul ment át az országon? Ki lenne ebben a mőveletben a bivalyerős szövetségesünk,amikor gyakorlatilag mindenki gyűlöli a magyart? Nem Orbánra,és az elmúlt pár évre gondolok most.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!