Nem segít az ingázóknak a Fidesz

2020. december 02. 08:57

A jelenlegi szabályozás túlságosan szigorú feltételeket állapít meg.

2020. december 02. 08:57
Bana Tibor

„A Külügyi Bizottság ülésén a kormánypárti többség leszavazta azt a határozati javaslatomat, amelyet az Ausztria és Magyarország között ingázók helyzetének javítása, valamint a 30 kilométeres és 24 órás korlátozás eltörlése érdekében nyújtottam be. A bizottsági ülésen ismét kiálltam a nyugati határszélen élőkért, köztük a Vas megyeiekért. Elmondtam: a jelenlegi szabályozás túlságosan szigorú feltételeket állapít meg. Sok olyan magyar munkavállaló vagy tanuló jár át Ausztriába, aki Magyarország területének az államhatárvonaltól számított 30 kilométeres sávján kívül él vagy Ausztriában az államhatártól számított 30 kilométeres sávnál messzebb dolgozik vagy tanul. Sokan nem napi, hanem heti szinten vagy ritkábban járnak haza Magyarországra. A határzárral kapcsolatos korlátozások jelentősen megnehezítik az érintettek helyzetét. Életszerű intézkedéseket kell hozni, a 30 km-es és 24 órás limitet pedig el kell törölni – megfelelő óvintézkedések mellett.

Szintén kiemeltem, hogy a gyakorlatban az illetékes szervek korrekt módon kezelik a helyzetet, mégis világos szabályozásra, a rendelet megváltoztatására van szükség. Utaltam arra is, hogy sok osztrák állampolgár azért utazik Magyarország területére, hogy itt igénybe vegyen különféle szolgáltatásokat vagy vásároljon. A jelenlegi szabályozás ezt is megnehezíti, ez pedig az érintett magyar mikro- és kisvállalkozásokat hozza kedvezőtlen gazdasági helyzetbe, hiszen jelentős bevételkiesésük keletkezett a járványhelyzet alatt, és sokan voltak kénytelenek a leépítés vagy a bezárás mellett dönteni. A szakbizottság képviselői között érdemi vita alakult ki, a céllal pedig többen egyetértettek. Ám végül egyedüli ellenzékiként Gurmai Zita képviselőtársam támogatta a javaslatot, a fideszes többség elutasította azt.”

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2020. december 02. 17:30
Ez a fasz, a csicska térdeplő párt szopógépezetének egyik alkatrésze.
amca
2020. december 02. 11:18
Ismertem a nagyapját,nagy ivócimborám vót. VONA. De ,ez a tökkelütött hallgatag kaldaui néma leventének sem való, az Orményság szégyene. Hála Istennek ,úgy el fog tünni a semmibe,mintha sosem lett VONA. Mint a nőtában.24 karátos 00,pont mint a WC lehúzó Jakab páter.
hini
2020. december 02. 10:48
na,megszólalt a kávéfőzőfiú! semmi esélyed a képviselőségre 2022-től,mert a szombathelyi balos maffia kicsinál,mint az ungár gyereket! marad szentgotthárd a haverokkal való cumizás!
westend
2020. december 02. 09:46
Butaságokat nyomatsz Bana (öt perc hírnévért), mert természetesen elég a hivatalos irat a tanulásról, munkavégzésről vagy vállalkozásról, és nem vegzál sem az osztrák, sem pedig a magyar hatóság a határátlépéskor, lakjál bárhol is. Mivel mindkét országnak érdeke, hogy a gazdasága ne álljon le teljesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!