Elhunyt 78 éves korában Cs. Szabó István

2020. november 27. 17:15

A színész, író, költő, rendező, a Budai Bábszínház művészeti vezetője volt.

2020. november 27. 17:15
null

A művész szerdánt halt meg koronavírus-fertőzés következtében. A család közlése szerint Cs. Szabó István az 1960-as évektől bábszínészként vált ismertté. Főbb művei előadások, mesekönyvek, rádióműsorok, tévéműsorok, filmek. Meséin és bábelőadásain generációk nőttek fel.    

Társszerzője és főszereplője volt a Varázsműhely című televíziós sorozatnak. Az Állami Bábszínház, később a Budapesti Gyermekszínház, majd az Arany János Színház színészeként dolgozott és feleségével 50 éve az országjáró, két személyes Budai Bábszínház művésze volt.    

Ismertebb mesekönyvei, melyekből rádiójáték és árnyjáték is készült: Loq-sziget tündére, Soma. Ismertebb bábelőadásai: Kalap kaland, Bubu kalandjai, Sün Soma, A telhetetlen nyúl; melyekből televíziós esti mesék is készültek. Mindezek mellett további számos bábfilm és bábdarab készítésében vett részt – közölte a család. Mint írták, Cs. Szabó István az utóbbi években előadóművészként is fellépett Árpád-házi Szent Erzsébet- és Wass Albert-estjeivel.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lélekmadár
2020. november 27. 20:55
Nyugodjon békében.
buckafej
2020. november 27. 17:57
Isten nyugtassa!
szürkeSzarvas
2020. november 27. 17:35
Bábművészdoktorokat képez ma az SZFEben a Klein Elek bácsi fia,a György. (Szerintem minden óvónő "bábművészdoktor,"aki a kicsiket a rikácsolásával és bábokkal meg tudja nevettetni .Ez a bácsi is valami hosonló volt a leirtak szerint.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!