Merre kígyózik tovább?

2018. április 13. 14:27

Ha a Fidesz ennyire sikeres, akkor elképzelhető-e, hogy tanul a győzelméből?

2018. április 13. 14:27
Vasali Zoltán

„Megengedheti‌-e magának a hibrid rezsim, hogy a harmadik ciklusban végre konszolidálódjon, vagy ez az eredmény már maga a konszolidáció? Ha a Fidesz ennyire sikeres, akkor elképzelhető-e, hogy tanul a győzelméből, és változtat az oktatáspolitikáján vagy célként tűzi ki az egészségügyi rendszer társadalmilag felelős átalakítását? Esetleg jön valami lengyel mintás ötlet az abortusz szigorításáról? Mégis lesz netadó vagy vasárnapi boltzár, vagy vénaszkennerrel lehet majd csak dohányhoz jutni? Mi lesz most? Az egész országot és nem pusztán a választóikat tisztelnék meg azzal, ha ezt végre elárulnák.

Azoknak, akik nem erre az eredményre számítottak, fel kell dolgozniuk, hogy valamiféle információbuborékban éltek. Ez nem csak politikai identitásunk tekintetében nehéz feladat, hiszen a körülöttünk lévő társadalomról kialakított képünk realitásáról van szó. Le lehet nézni azt, aki megvette a Stop, Soros!-t, a lex NGO-t vagy a migránskampányt, de az ő többségükkel él együtt a vereséget szenvedett kisebbség is. Ilyen téren durvább lett a választók tényekhez történő hozzáférésének törésvonala. (...)

 

Egyértelműnek tűnhet a vesztesek jövője, de a kisebbség, ha megosztottan is, megőrizte tömegjellegét. Orbánék öröme jelenleg még jobban emlékeztet a »Jézusmária, győztünk!« állapotára, mint a józan tervezés időszakára.”

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. április 14. 07:56
"..Ha a Fidesz ennyire sikeres, akkor elképzelhető-e, hogy tanul a győzelméből?" Elképzelhető, legföljebb "tanulás"-on NEM UGYANAZT ÉRTI, mint Vasali Zoltán, aki ugye Fidesz-KDNP szemszögből nézvést az "oroszlánnak drukkol". Tehát ellenérdekelt mindenféle Fidesz győzelemben is meg "tanulásban" is. Mindenesetre az ellenzék is tanulhatna a saját csúfos vereségéből, ám jelenleg nem úgy néz ki, hogy tault volna. Mert folytatja azt a HÓTTBAROMSÁGOT, ainnek lényege: "AKI RÁNKSZAVAZ(-OTT) AZ ÉRTELMISÉGI FENOMÉN, AKI A FIDESZ-RE AZ ELMARADOTT-ATAVISZTIKUS-MŰVELETLEN "VIDÉKI" BUNKÓ".
Lardy
2018. április 14. 06:50
"Azoknak, akik nem erre az eredményre számítottak, fel kell dolgozniuk, hogy valamiféle információbuborékban éltek. Ez nem csak politikai identitásunk tekintetében nehéz feladat, hiszen a körülöttünk lévő társadalomról kialakított képünk realitásáról van szó." Látom, kezded kapiskálni. Gratula!
balbako_
2018. április 14. 06:42
Az ellenzék által eddig számlált szavazatoknál nem találtak hibát közölte péntek délelőtt az ATV, ahol Karácsony Gergely is azt nyilatkozta, hogy az ellenzék becsapja magát, ha tömeges választási csalásra fogja a vereséget. Ezt erősítette meg Litresits András, a Nemzeti Választási Bizottság MSZP delegáltja is, aki szintén arról beszélt, hogy eddig nem találtak visszaélésekre utaló jeleket a dokumentumokban. És mégis hörögve bevetik tüntetésen a csalással felhergelt szarjankókat és még importálnak is Soros pitbullokat. Mikor tanul ez a fosadék ellenzék a vereségéből? Ez a nagy kérdés!
józan paraszti ész
2018. április 14. 00:34
" fel kell dolgozniuk, hogy valamiféle információbuborékban éltek" -mondja ezt az információ burokból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!