Hetilap - Címoldal

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

VI. évfolyam 19. szám

Nógrádi György

Remélem, elkerülhető az atomháború

2024. május 08.

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

Hetilap

Cikk kép

Az Apple minden hetedik iPhone-ját Indiában gyártja – Kína mellett jó lesz erre az országra is odafigyelni

Nőtt az import, erősödik az együttműködés a zöldátállásban, és előkészületben van egy közvetlen légi járat is. Vajon hogyan alakul India növekedése?

Cikk kép

Imre Bence a válogatott és a Kiel sztárja lehet

A fiatal szélső előtt nem mindennapi feladatok állnak: olimpiai szereplés, majd ősztől a világ legerősebb bajnokságában a Kiel csapatában kell bizonyítania, hogy rövid időn belül nemzetközi klasszis vált belőle.

Cikk kép

Amerikai zsidó rémálom

Elképesztő, de igaz: zsidóellenes zavargások rázzák meg az USA elit egyetemeit. Veszprémy László Bernát írása.

Cikk kép

Franzstadti feljegyzések

Épp 125 éves a Fradi, Ferencváros maga pedig majd a duplája. Nyomortanyáktól a tudás palotáiig, csavargó munkanélküliektől a dolgos iparosokig volt és van minden itt, a főváros dél-pesti sűrűjében.

Cikk kép

Termőre fordult a keleti nyitás

Magyarországot a befektetők elriasztásával egyoldalúan már senki nem tudja zsarolni. Kohán Mátyás írása.

Külföld

Cikk kép

Hszit és Trumpot is maga mellé állította a magyar stratégia

A kínai elnök magyarországi látogatása nem az első, de kétségkívül az egyik legerőteljesebb visszaigazolása a magyar konnektivitási elképzeléseknek.

Cikk kép

Tovább dörömbölnek Európa kapuin

Lassan egy évtizeddel az első nagy migrációs hullám után ismét csúcson van az illegális bevándorlás az Európa Unióba. Sayfo Omarral, a Migráció-kutató Intézet kutatási vezetőjével beszélgettünk.

A német média különös változása

A médiumok a kormányt kritizálják – de ezt az alapvető feladatukat Németországban évek óta nem látták el.

Közélet

Cikk kép

Sztojka Attila kormánybiztos: „Brüsszel célja a nemzeti kormány megbuktatása. Ez nem fog sikerülni, és ezt látják a roma közösségen belül is!”

Június 9-én nemzetiségi képviselőket is választ az ország. Ennek apropóján kérdeztük a legnagyobb hazai nemzetiségről és a kabinet romapolitikájáról Sztojka Attila kormánybiztost.

Cikk kép

Lánczi András: Túl minden bonyolult érvelésen, végül csak egyetlen, érzelmekkel átszőtt gondolat számít – „végső soron igaza van”

A demokrácia kizárólag az emberek közti kompromisszumra hivatkozva igazolható. Pedig innen van a demokratikus politika olykor teljes hitelességi zűrzavara is.

Cikk kép

Én nem halnék meg Ukrajnáért. Az európai politikusok viszont igen, legalábbis a szavak szintjén – Nógrádi György a Mandinernek

Mit szól az ügynökvádakhoz? Elkerülhetjük-e az atomháborút? Mit üzen a kínai elnök látogatása? Életútinterjú és külpolitikai elemzés a 75 éves Nógrádi Györggyel.

Cikk kép

Magyar Péter képében Gyurcsány félreérthetetlen jelzést kapott – a finanszírozók, a hálózat már nem benne gondolkodik

Az ellenzékieknek újra nagyot kell majd csalódniuk; arra eszmélhetnek, hogy ismét csak átejtették őket. Pindroch Tamás írása.

Cikk kép

„Magyar Péter mögött már ott van az egész külföldről irányított és pénzelt baloldali kampánygépezet” – Vitályos Eszter a Mandinernek

Hogyan fogadta a felkérést a kormányszóvivői posztra? Mi a véleménye az átalakuló baloldali erőtérről? Mit gondol a nők közéleti szerepvállalásáról? Interjú az újonnan kinevezett kormányszóvivővel.

Magyarnak lenni Amerikában

Cikk kép

Leszerepelt a Telex, a 444, a HVG és a többiek – a „mindenre érzékeny” lapok szinte tudomást se vesznek a keresztényüldözésről

Sőt, a Lakmusz és az erősen liberális „tudományos ismeretterjesztő” Qubit egyetlen cikket sem közölt fennállása óta a témában. Szilvay Gergely írása.

Könyvek a jövőről

Képzelőerő és történelem

Mit hoz a jövő, ha Arthur C. Clarke-nak, a 2001: Űrodüsszeia ihletőjének agyával gondolkodunk?

Élet

Cikk kép

No war, no migration, no gender – teljesen egyetértek Orbán Viktorral! – Kötter Tamás a Mandinernek

A Megafon véleményvezére a névtelen feljelentőkről, Isten elvesztéséről és arról, mi ellen küzd folyton a baloldal. Interjúnk.

Cikk kép

Utolsó figyelmeztetés: az európai periférialétet most és a jövőben is el kell kerülnünk – a lelkünkben is

Az európai közösség tagjának lenni nem dicsőség, ünneplendő tény, hanem magától értetődő joga az ezer éve Európa közepén élő magyarságnak. Rajcsányi Gellért írása.

Cikk kép

Rekordkísérlet a SopronFesten

A május 17. és 19. között zajló rendezvényről Lobenwein Norbert társfőszervezővel beszélgettünk.

Cikk kép

Robotálmok: sajog tőle a szív

A plakát alapján azt hinnénk, gyerekeknek szól. Szól persze nekik is, hat éven felülieknek ajánlott, bizonyára jól elszórakoznak az aranyos szereplőkön. Közben viszont nagyon is „felnőtt-történet”.

A kertember 24. – Benti cica, kinti macska – 1. rész