Tóth Imre

2010. január 28. 12:16
Sarkad polgármesterének változatos politikai életútjában csak a négyévenkénti győzelem a biztos: egy igazi nyertes típusról van szó, aki mindig megérezte a történelem aktuális szélirányát.
A Békés megye sarkában megbújó Sarkad a politika nagyszínpadának huzatmentes helyszíne: évtizedek óta Tóth Imre irányítja a kisvárost. Tóth a helyi művelődési ház MSZMP-tag vezetőjeként és tanácselnökként került Sarkad élére, és pályafutása során volt kisgazda és fideszes is. Tóth Imre dicséretes éleslátással vette észre a történelem apró fuvallatait, és a nagypolitikai átigazolások mellett még a fiatal nemzedékek igényeire is odafigyelt, lásd a Scooter sarkadi haknikjának döbbenetes videóját 1995-ből.

Az ügyes kisvárosi politikus keze alól azonban csak kiszaladni látszanak a szálak: tavaly a sorozatos lopások miatt a sarkadi Tesco árzuház bezárását helyezte kilátásba a hipermarket-lánc vezetősége, mivel egy kisebb helyi csoport elkezdte a megélhetését alapozni a rendszerszerűen lopott árukra. Nem látunk nagyobb veszélyt egy városvezetőre, mint hogy a Lakosságától elvegyék a fogyasztás szentélyét, de bízunk Tóth oly sokszor megvillantott érzékeiben: a választásokig tartó időszakban szoftjobbik érveléssel, csipetnyi gárdázással újra ráteheti ujjait a közhangulat ütőerére.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés