Magyar népdal repíti Lotfi Begit a nemzetközi zenei porondra (VIDEÓ)

2023. február 5. 20:09
A Tavaszi szél vizet áraszt című népdal újból meghódítja a nemzetközi zenei berkeket.

A napokban debütált Lotfi Begi legújabb klipje, a Heartbreak, amely több szempontból is különlegesnek számít. Az ismert lemezlovas közösségi oldalán a videóhoz azt írta kísérőszövegként, hogy a dal nemzetközi terjesztésben a Warner Music-nál jelent meg, a szerzemény maga pedig Cecilia Gault japán-amerikai énekesnő előadásában csendül fel.

Lofti Begi a fentiekhez hozzáfűzte, hogy a vájtfülű hallgatóknak bizonyára „a drop is ismerős lehet valahonnan.” Nem más, mint

a moldvai-csángó eredetű Tavaszi szél vizet áraszt című népdal csendül fel az angol nyelvű produkcióban.

A Szeretlek Magyarország szerint ezzel a munkával a lemezlovas-producer 20 éves zenei pályafutásának fontos lépcsőfokához ért el, ugyanis először működött közre nemzetközi kiadóval. Ez pedig újabb sikereket és elismeréseket hozhat számára.

A lap hozzátette, a „Tavaszi szél”, Bartók Béla és Kodály Zoltán gyűjtései közül azért emelkedik ki, mert magyarországi fellépése során a Queen frontembere, Freddie Mercury és a Guns N’ Roses énekese, Axl Rose is elénekelte.

Így hangzott a Tavaszi szél Freddie Mercury feldolgozásában:

„Az a zene érvényesülhet, ami ránk, magyarokra leginkább jellemző”

„Mindig fontos kérdés, hogy miként lehet Magyarországról nemzetközi színtérre kerülni. Én úgy gondolom, kizárólag az a zene érvényesülhet, ami ránk, magyarokra leginkább jellemző, mi pedig szeretjük a melankolikusabb hangzást. Így a Heartbreak szerzésekor egy kifejezetten a magyar zenére jellemző, egyetemes motívumot kerestem, gyönyörű népdalunkra, a Tavaszi szélre pedig tökéletesen illik ez a leírás. A felvételbe pedig úgy tűnik, beleszeretett a világ egyik legnagyobb kiadója, a Warner Music Group is!” – nyilatkozta Lofti Begi.

A zenei producer hozzátette,  „a Heartbreak énekdallamának írása során egy olyan topliner szerzővel is volt lehetőségem együttműködni, aki az európai zeneipar egyik bölcsőjéből, Svédországból származik, és dolgozott már együtt Martin Garrix-szel és Ferry Corsten-nel. Az elkészült dalt pedig a földgömb másik oldalán élő amerikai énekesnő, Cecilia Gault énekelte fel, aki szintén többmilliós streamű dalaival hatalmas népszerűségre tett szert, ráadásul ír és japán felmenőkkel rendelkezik és

ez a multikulturalizmus megmutatkozik a zeneiségében is, szóval tényleg globálisnak mondható ez a kollaboráció”.

A klip további érdekessége, hogy egyes jeleneteit New Yorkban, míg másokat Budapesten forgatták.

A Heartbreak klipjét alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés