Itt a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának véleménye: Putyin undorítóan viselkedik

2022. november 29. 7:53
John Kirby szóvivő szerint a háború undorító.

Putyin cselekedetei „abszolút undorítóak” – fogalmaz John Kirby, az amerikai Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője. Minderről az Index számol be. A szóvivő szerint az orosz elnök „azt reméli, hogy az ukrajnai kritikus civil infrastruktúrára mért tömeges csapások megtörik az ukránok ellenállását, miközben

a megszállók katonai vereségeket szenvednek.”

Hangsúlyozta: Putyin korábban az élelmet, a félelmet használta fegyverként, most pedig „a közelgő hideget használja arra, hogy ténylegesen

megpróbálja térdre kényszeríteni az ukrán népet. De ez undorító. Amit az elmúlt hetekben csinált, az egyszerűen undorító.

Nem mintha nem tett volna már korábban is csúnya dolgokat, de ezek a célpontok többnyire civilek. És megpróbálja térdre kényszeríteni az ukrán népet, mert az ukrán fegyveres erőket nem tudja térdre kényszeríteni” – fogalmazott Kirby, aki abban bízik, hogy ez nem sikerül.

Nyitókép: MTI/AP/Andrew Harnik

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tegyük hozzá, hogy nemcsak ezen a háborún, hanem a háborúin nyerészkedik.
Mert az USA nagyjából és egybefüggően állandóan háborúzik, aztán meg még ők undorodnak. Ja, a másé mindig büdösebbnek tűnik, tudjuk.

Több mint tízmillió ukrán menekült már el a tél előtt. Ezt a jelek szerint nem tartja problémának. Pedig erősen felveti a háború ésszerűségének a kérdését. Sokan azt tartják undorítónak, hogy az USA a saját gazdasági érdekei mentén belehajszolta az ukránokat egy katonailag megnyerhetetlen, gazdaságilag kilátástalan háborúba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés