Magyarország is bevásárol a világsztár Bayraktar harci drónokból?

2022. augusztus 18. 17:58
Hamarosan átfogó drónstratégiával állhat elő a kormány.

Fontolgatja a magyar kormány, hogy az Ukrajnában nagy sikert arató, török gyártmányú Bayraktar TB2-esekből is bevásárol – derül ki egy interjúból, melyet Palkovics László technológiai- és ipari miniszter a török Anadolu Agency nemzetközi lapjának adott – szúrta ki a Portfolio.

A portál úgy tudja, hogy a magyar kormány egyéb típusok mellett régóta vizsgálja már a TB2-eseket is. Erős esélyes még a honvédség csapásmérő drónjának szerepkörére a Vestel / Lentatek Karayel drónja is, de az is lehet, hogy ezeknél újabb típus mellett döntenek majd az illetékesek. Hamarosan 

átfogó drónstratégiával állhat elő a kormány, melyből kiderül majd, milyen típusú lesz majd Magyarország első saját csapásmérő dróncsaládja.

Az is valószínű, hogy nem csupán csapásmérő drónokat kapnak majd a magyar katonák, hanem lesznek „kamikaze” drónok is, jó eséllyel a Rheinmetall jóvoltából. 

„Olcsóbb és hatékonyabb technológia, mint mások” – válaszolta Palkovics László technológiai- és ipari miniszter az Anadolu riporterének kérdésére, melyben azt firtatták, hogy érdeklődik-e a magyar kormány a Baykar vállalat Bayraktar TB2-es drónjainak beszerzése iránt.

Nyitófotó: AFP

 

 

 

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A médiában jól szerepeltek, de az utóbbi hónapokban nem sokat hallottam ezekről. Az orosz légvédelem megtanulta, hogyan kell kezelni ezeket a drónokat?

Egyébként szerintem ha valamit lehet tanulni ebből a háborúból, bárhogy is végződik, az az, hogy a tüzérség az egyik kulcs fegyvernem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés