Folytatódik a metrókáosz: újra lesz, ahol járni fog a 3-as metró, de ott is össze-vissza

2022. augusztus 05. 15:21

A BKK bejelentette, hogy augusztus közepétől ismét jár a 3-as metró. Ez nem egészen így lesz.

2022. augusztus 05. 15:21
null

Augusztus 15-től újra jár a 3-as metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között; a Kálvin tértől a Göncz Árpád városközpontig továbbra is metrópótló busszal lehet utazni – közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-vel. A nyárra tervezett felújítási munkák befejeztével augusztus 15-től újra jár a 3-as metró a déli szakaszon – áll a közleményben. Hétfőn és kedden (15-16.), valamint az augusztus 20-ai, ünnepi hétvégén egész nap járnak a szerelvények Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között, de augusztus 17. és 19. között, valamint 22-étől hétköznap 21 órától és hétvégén pótlóbuszok közlekednek a déli szakaszon.

A Nagyvárad téren nem állnak meg a szerelvények, a tér a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal közelíthető meg

– tették hozzá.

Augusztus 13. és 16. között pótlóbusz jár a 3-as metró helyett az északi, újpesti szakaszon is. Így szombaton és vasárnap a teljes vonalon nem jár a metró, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni. Hétfőn és kedden a szerelvények egész nap Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között járnak (a Nagyvárad téren nem állnak meg). A Kálvin tér és Újpest-központ között az M3-as metrópótló busz közlekedik, a Nagyvárad tér az M30-as állomáspótló busszal érhető el.

Augusztus 17-től a 3-as metró hétköznap napközben ismét két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni. Hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Hozzátették: az augusztus 20-ai, ünnepi hétvégén a metró a hétköznapi rend szerint, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között közlekedik.

Vagyis:

Augusztus 13-án:
Egyáltalán nem jár a metró, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni.

Augusztus 14-én:
Egyáltalán nem jár a metró, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni.

Augusztus 15-én:
Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár a metró, de a Nagyvárad téren nem áll meg. A Kálvin tér és Újpest-központ között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni. A Nagyvárad térre az M30-as állomáspótló busszal juthat el.

Augusztus 16-án:
Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár a metró, de a Nagyvárad téren nem áll meg. A Kálvin tér és Újpest-központ között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni. A Nagyvárad térre az M30-as állomáspótló busszal juthat el.

Augusztus 17-től hétköznap napközben (kb. 21:00-ig):
Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, de a Nagyvárad téren nem áll meg. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.

Augusztus 17-től hétköznap esténként (kb. 21:00-tól) és hétvégén:
A Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Augusztus 20-án:
Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, de a Nagyvárad téren nem áll meg.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Carcess
2022. augusztus 18. 14:46
mert a bkv felügyelő bizottság elnöke, vágó pityu azzal foglalkozik amihez semmi köze de a munkáját nem végzi
csulak
2022. augusztus 06. 14:00
Butapestnek kellett Rablobanda ! Szenvedejnek, vagy valtsak le oket !
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. augusztus 05. 21:47
Összevissza. Egyszer csak kijön a Blahán és rááll a kerékpár sávokra. Karigeri nagymester, hú de tud.
Royce2.0
2022. augusztus 05. 19:43
2017 + 3 = 2020. Mennyi is az idő most? :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik