Szijjártó a parlamentben: Magyarország nem szavazza meg a brüsszeli szankciós javaslatot

2022. május 9. 13:40
A tárcavezető napirend előtti felszólalásában kiemelte: nem lehet a magyarokkal megfizettetni a háború árát.

Magyarország nem szavazza meg az Európai Bizottság kezdeményezését az Oroszország elleni szankciókról, mert az az országnak problémát jelent és a megoldásra nem tartalmaz javaslatot – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az Országházban.

A tárcavezető napirend előtti felszólalásában kiemelte: nem lehet a magyarokkal megfizettetni a háború árát. Emlékeztetett: két és fél hónapja tört ki háború Magyarország szomszédságában, az ország álláspontja a kezdetektől világos, mielőbb békét akar Ukrajnában, ezért minden diplomáciai erőfeszítést támogat, amely a háború tárgyalásos lezárásához vezethet.    

Magyarország támogatta az eddigi öt brüsszeli szankciós csomagot, de jelezte, hogy vörös vonal Magyarország energiaellátási biztonságának garantálása

– mutatott rá Szijjártó Péter, hozzátéve: a mostani brüsszeli javaslat azonban felér egy magyar gazdaságra ledobott atombombával, lerombolná Magyarország biztos lábakon álló energiaellátását, elfogadása esetén a magyar gazdaság működtetéséhez szükséges kőolaj beszerzése lehetetlenné válna.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA/Pool/John Thys

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bármit ígér Brüsszel, az a biztos, hogy nem biztos, hogy be is tartja. Majd két év múlva megváltoztatná a feltételeket, szabályokat.....

Mit nem értesz azon, hogy ha nincs orosz olaj és gáz, akkor nekünk nincs gazdaságunk?

Gyengeelméjű vagy?

El kell kezdeni a EU-ból való kilépés előkészítését, s párhuzamosan az Eurázsiai Együttműködéshez történő csatlakozás feltételeinek kidolgozását. A megmaradás programjának kidolgozását, le kell válni a buzi, gyökértelen, muszlim Nyugat-Európáról.....s meg kell kötni Izrael -és Magyarország külön megállapodását.

Nézd meg ezt a vizeletszagú ellenzéki komment csapatot, semmi új, értelmes arc, gondolat, .....a megfáradt, hat osztályos DK-s nyugger csapat.

Tehát, mit kéne tennünk, mi a megoldás? Brüsszelnek sincs javaslata, csak az embargót hajtogatják.

A MOL fontos eleme a magyar gazdaságnak. A világban máshol is vásárol kitermelési jogokat.

De értjük. Csak nem mondok le arról, hogy ezek az organizmusok kijöjjenek a buborékukból!

Téged viszont agyon kellene verni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés