Az Orbán-rendszer legitimitása

2022. április 28. 17:24

Nagy Attila Tibor
Magyar Hang
Lehet itt még bármilyen kérdőjel a Fidesz ilyen nagy arányú győzelme után?

„Ezzel az írással egy új cikksorozat veszi kezdetét, amelynek középpontjában a mostani hatalom közjogi-szakpolitikai döntései, a hatalmi rendszeren belüli erőcsoportok, küzdelmek, a társadalom és a gazdaság politikai relevanciával bíró folyamatai, valamint a pártok közötti csatározások, a pártok helyzete áll majd.

Lehet itt még bármilyen kérdőjel a Fidesz ilyen nagy arányú győzelme után? A Fidesz eddigi története során még sosem tudott annyi szavazatot összegyűjteni, mint éppen a 2022-es országgyűlési választásokon, amikor több mint hárommillió voksot kapott a kormánypárt listája, és belföldi szavazóinak száma is meghaladta a 2,8 millió főt. A nyugati demokráciában a kormánypártok támogatottsága az idő előrehaladtával egyre inkább megkopik. Nálunk ehhez képest a Fidesz országgyűlési eredménye a 2018-as parlamenti választáshoz képest még javult is.

Nem a napnál is világosabb Orbán Viktor politikai rendszerének elfogadottsága? Nem érdemes elhamarkodni a választ. Mint a cikk végére kiderül, egy politikai rendszer támogatottságának kiemelten fontos, de nem kizárólagos eleme a választásokon megnyilvánuló támogatottság.”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még a sorrended is szimpatikus volt! Normális embernek az, amit a Parlamentben műveltek, csak ellenszenves lehet, közben az ember maga elé néz és látja, h. mi épül és mindenkinek kezd egy kicsit jobban menni. Ehhez képest a balos lopás-mantra NEM volt hatásos, kiegészítve a 19-ben balosok által megnyert városokban látottakkal.

A magam részéről reménykedem, h. Dobrev családi múltjával és saját munkássága alapján nem lesz lehetséges itthoni politikai karrier.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés