Megalakult a KDNP frakciója, ismét Simicskó István lesz a frakcióvezető

2022. április 26. 13:00
A párt 18 képviselővel a második legnagyobb frakciót alkotja majd az Országgyűlésben a Fidesz után.

Megalakult a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési frakciója, minden képviselő, aki az előző ciklusban képviselő volt, ismét mandátumot nyert – idézi a Magyar Nemzet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, a KDNP elnökét, aki kedden, a frakcióvezető választást követően tartott sajtótájékoztatót. Elmondta, az egyéni képviselők rendkívüli eredménnyel nyertek mandátumot, és Mihállfy Béla Szegedről hozott mandátumával, 18 fővel az országgyűlés második legerősebb frakciója lesz a KDNP a Fidesz után. 

Semjén Zsolt arról is tájékoztatott, hogy Simicskó Istvánt kérte fel frakcióvezetőnek, akit a mandátumot nyert képviselők egyhangúlag meg is választottak. Simicskó István a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, folytatni szeretné a kiszámítható munkát. – Ahogy eddig is, feladatunk továbbra is az, hogy támogassuk a Fidesz–KDNP kormányt, a törvényeket és törvénymódosításokat megszavazzuk és az eddig is prioritásként kezelt területeken továbbra is aktívan jelen legyünk – fejtette ki a frakcióvezető. Ilyen területként emelte ki többek között a családtámogatási rendszert, a nemzetpolitika területét, az egyházügyeket, valamint a nemzetiségi kérdéseket. 

A frakcióvezető arról is beszélt, folynak az egyeztetések arról, hogy az alakuló ülés után a bizottságok hogyan álljanak fel, jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a KDNP frakció tagjai alapvetően ugyanazt a munkát végzik majd, mint az elmúlt időszakban és a frakció tagjai ugyanazokban a szakbizottságokban munkálkodnak majd. Tájékoztatott: két bizottsági elnöki pozíciót sikerült megszerezniük, ezek a mentelmi és az igazságügyi bizottság elnöki pozíciói, valamint négy alelnöki helyet kértek, ezekről jelenleg is aktív tárgyalások folynak.

Simicskó István megnevezte a frakcióvezető-helyettesek személyét is. Nacsa Lőrinc továbbra is a KDNP szóvivője marad, mellette frakcióvezető helyettes lesz még Vejkey Imre, Szászfalvi László és Harrach Péter is. A frakcióigazgató Latorcai János lesz, személye az országgyűlés alelnökeként garancia lesz a megszokott következetes, a házszabályt maximálisan betartó, hatékony vezetésre – fogalmazott Simicskó István.

Nyitókép: MTI / Máthé Zoltán

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ving-csun kungfuval lekaratézza majd a csatornán közlekedő párttársakat!

Izé, tudja valaki, ha a KDNP önállóan és nem a Fidesz hóna alatt indulna, akkor hány szavazatot kapna???

Mondjuk az a szám erősen a 0-hoz tart szerintem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés