Hivatalos: Novák Katalin lesz az új köztársasági elnök

2022. március 10. 11:37
137 szavazatot kapott.

Csütörtökön délelőtt választotta meg a magyar Országgyűlés a két ciklust kitöltő Áder János utódját. A Fidesz jelöltje az egykori családügyi miniszter, Novák Katalin, míg a baloldal hosszas viták után Iványi Gábor helyett Róna Péter oxfordi közgazdászt állította csatasorba.

A szavazás titkos volt, a szabályok szerint az első forduló eredményességéhez kétharmados többség kell. Nem sokkal dél előtt érkezett a hír, hogy a szavazás érvényes volt, azon 195 képviselő vett részt, 192 szavazólapot találtak az urnában. A 188 érvényes szavazat megoszlása a következő: 137 voks érkezett Novák Katalinra, 51 Róna Péterre.

Összesen 317 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szeretetországot építenek.

Telex-444-hvg kommentmező őrjöng... helyes. :)

Róna?
Ja. Huncut pici gazember.

Gratulálok. Jó munkát!

Gratulálok Kati és Isten áldását kérem a munkádhoz!

Gratulálok Novák Katalinnak! Egy felkészült, higgadt, kulturált ember és politikus, mélyen elkötelezett hazája, annak történelme, múltja, jelene és jövője iránt, példás családanya, a családok igazi mentora, nem lóg semmilyen külföldi köldökzsinóron, garancia lehet a nemzeti szuverenitás megőrzésére, az itt élők nyugalmára, biztonságára, a belső társadalmi békére, a mindenfajta uniós gyarmatosítás elutasítására, s férfiként annak is örülök, hogy nő töltheti be ezt a fontos tisztet.
Az ellenzéki hozzászólások tükrözik az egyes hozzászólók intelligencia szintjét. No, de ne legyünk maximalisták.
Sajnálom, hogy a balliberális értelmiség, az egyébként egészséges és kívánatos versenyhelyzet megteremtése érdekében képtelen volt egy felkészült, intelligens, mindenfajta külső befolyás, küldés árnyékától mentes, elsődlegesen a nemzeti érdekek iránt elkötelezett miniszterelnök-jelöltet állítani. S az is szomorú, hogy nem sikerült egy Novák Katalinhoz nemzeti karakterekben, elkötelezettségben hasonlítható elnökjelöltet a politikai ringbe küldeniük.
Ezek felépítése a Kétfarkú Kutya Pártra vár, s erre lehet is esélyük, amennyiben időben leszakadnak az MZP "kormányozta" - a valóságban az árbóckosárból Feri súgja a szélirányt, az összes koordinátát, s így onnan a magasból már látja azt is, hogy ez a hajó még messze van a kikötőtől, a szárazföldtől, még hosszú évekig sodródik a tengeren céltalanul, aminek oka persze a kormányos vállát terheli majd - mai ellenzéki összefogásról.

Mi van? Nem bízol az O1G-összefogás győzelmében? Akkor teljesül majd a liberálisok álma. Az államfő személyében lesz "fék meg ellensúly" a kormány számára.

Ne gondolj az ellenzékre. Vannak ám függetlenek is a parlamentben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés