Átadták a Petőfi Zenei Díjakat

2022. január 24. 08:03

Az elismeréseket tizenegy kategóriában nyújották át, az életműdíjat Szakcsi Lakatos Béla kapta.

2022. január 24. 08:03
null

A 4S Street lett az év zenekara, Köteles Leander az év férfi előadója, Deva pedig az év női előadója. A Petőfi Zenei Díjakat a megújult Duna televízióban közvetített kétórás showműsorban adták át vasárnap este. Az elismeréseket tizenegy kategóriában nyújották át, az életműdíjat idén Szakcsi Lakatos Béla kapta.

A díjátadót és a gálaműsort a koronavírus-járvány terjedése miatt idén is televíziós felvételről tekinthették meg a nézők.

A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat immár hatodik alkalommal adták át. Az év férfi előadója Köteles Leander, az év női előadója Deva (Takács Dorina) lett. Az év zenekara díjat a 4S Street  vehette át, az év idegen nyelvű magyar szerzeménye Lengyel Johanna feat. Benkő Dávid Never Be című dala lett, az év multimédiás projektje kategóriában a BP Underground rockfilm lett a befutó. Az év elektronikus zenei előadójaként az Analog Balaton kapott Petőfi Zenei Díjat, az év hangszeres előadójaként a harsonás Varga Nóri.

A jelöltekre, 2021 legjobbjaira a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV zenei szerkesztői tettek javaslatot a rádió lejátszási listája alapján. Arról a csatornaigazgató és egy szakmai zsűri döntött, kikhez kerüljenek az elismerések.

Idén is átadták az életműdíjat, amelyben a Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész és zeneszerző, Szakcsi Lakatos Béla részesült.

A zenész munkássága jelentős hatást gyakorolt a magyar könnyűzenére, kiváltképpen a dzsessz, az etno dzsessz műfajra.

A gálaműsorban a korábbi évekhez hasonlóan méltatták a hazai könnyűzenei élet elmúlt egy évben elhunyt nagyjait, ezúttal Póka Egont és Kóbor Jánost. A díjátadók között voltak mások mellett Tátrai Tibor gitáros; A Dal 2022 zsűritagjai, Wolf Kati és Egri Péter; a Dal 2022 műsorvezetője, Király Viktor; Kovács Jeromos, a Petőfi Rádió dj-je és zenei szerkesztője; Dorozsmai Péter dobos, producer, hangmérnök; Béli Ádám, a Petőfi TV és a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

Fotó: MTI/Cseke Csilla

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pestykornel
2022. január 24. 16:25
jav gatyában
panzerteknos
2022. január 24. 11:23
https://chng.it/zTDnF5n6TF
Esvány
2022. január 24. 09:40
Akármekkora művész, akkor is bunkóság baseball sapkában megjelenni a díjátadón!
Kormánypárti1
2022. január 24. 08:26
Rangos díj, rangos szereplőkkel... Szegény Béla! Hogy keveredett ezek közé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik