Németh Szilárd: A baloldal ismét teljesen elszabadítaná a rezsiárakat

2022. január 18. 8:52
„Miniszterelnök-jelöltjük őszintén elkotyogta, hogy ő bizony rászabadítaná a magyar családokra és nyugdíjasokra a világpiaci árakat” – mondta a Fidesz alelnöke.

Magyarországon csak addig marad a rezsicsökkentés, ameddig Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP kormányoz, a baloldal ugyanis ismét teljesen elszabadítaná a rezsiárakat – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a közösségi oldalára kedden feltöltött videóüzenetében.

A kormánypárti politikus felidézte: ameddig egész Európában „brutálisan elszabadultak a rezsiárak”, addig Magyarországon a rezsicsökkentés már tizedik éve védi a magyar családokat. Hozzátette: az Európai Unió 27 tagállama közül Magyarországon kell a legkevesebbet fizetni a háztartási gázért.

Példaként említette, hogy Ausztriában kétszer, Dániában négyszer annyit fizetnek az emberek, mint Magyarországon.

Baloldal a rezsicsökkentésről

„Azonban ne legyen kétségünk, a baloldal ismét teljesen elszabadítaná a rezsiárakat” – jelentette ki Németh Szilárd. Hozzátette: „a Gyurcsány-Bajnai-korszakban” az EU-ban a magyar családok fizették a legdrágább gázt és áramot.

Németh Szilárd kijelentette: a baloldal most el akarja törölni a rezsicsökkentést.

Miniszterelnök-jelöltjük őszintén elkotyogta, hogy ő bizony rászabadítaná a magyar családokra és nyugdíjasokra a világpiaci árakat, mert szerinte a rezsicsökkentés ostobaság.

És cinikus módon azt üzeni a magyar embereknek, ha kevesebbet akarnak fizetni, akkor világítsanak és fürödjenek kevesebbet, és a fűtést is csavarják le a téli hónapokban” – idézte fel. A Fidesz alelnöke hangsúlyozta: „ami a baloldalnak ostobaság, az a magyar családoknak évente átlagosan 386 ezer forint megtakarítást jelent”.

A rezsicsökkentés tíz éve

A gáz-, a villany-, a távfűtés-, a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási számlákon ma is mindenki láthatja, hogy mennyi pénzt hagyott nála a rezsicsökkentés. A kéményseprés pedig minden háztartásban ingyenes – sorolta a politikus. Hozzátette: a magyar lakosság összes eddigi megtakarítása már eléri a 2200 milliárd forintot.

Németh Szilárd kiemelte: a rezsicsökkentés már tíz éve folyamatosan működik „és tíz éve folyamatosan, egymással összefonódva támadják a brüsszeli bürokraták, a külföldi energiaszolgáltatók és a hazai baloldali politikusok”. „A 2014-es és 2018-as választásokon összefogtunk és kivédtük ezeket a támadásokat. Most április 3-án is arról döntünk, hogy megvédjük-e tőlük a rezsicsökkentés eredményeit, vagy hagyjuk, hogy Gyurcsányék ismét brutálisan magas rezsiáremeléseket nyomjanak le a torkunkon” – fogalmazott.

Németh Szilárd hangsúlyozta: ameddig Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP kormányoz, „csak addig marad a rezsicsökkentés, ami egész Európában egyedülálló módon garantálja a magyar családok, nyugdíjasok, kisvállalkozások biztonságos és megfizethető energiaellátását”.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rogán, Potápi, Völner, Schadl.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés