Újra lehet jelentkezni drónirányítónak

2021. december 07. 10:59

A világon egyedülálló felsőfokú továbbképzésnek az innovációs tárca drónlaborja ad helyet.

2021. december 07. 10:59
null

Január végéig lehet újra jelentkezni a világon egyedülálló Drónirányító és drónadatelemző szakirányú felsőfokú továbbképzésre – mondta Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Kiemelte: a képzésnek az innovációs tárca és a Széchenyi István Egyetem együttműködésével létrehozott Digitális Fejlesztési Központ drónlaborja ad helyet.

A kurzus egyedisége abból adódik, hogy a hallgatók nemcsak a biztonságos drónüzemeltetést, hanem

a drón által szerzett adatok elemzését, kiértékelését is megtanulják

– jegyezte meg.

(MTI)

Nyitókép: pixabay

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Láncfűrészes Attasé
2021. december 07. 21:22
Miért kell ehhez egyetemi szintű képzés?
Láncfűrészes Attasé
2021. december 07. 21:22
Miért kell ehhez egyetemi szintű képzés?
békalepcse
2021. december 07. 12:28
Ez már a jövő szakmája! Bihetetlen távlatok vannak a dróntechnológiában. Teljesen átformálhatja a mezőgazdaságot. Távérzékeléssel kiegészítve az ipart. A környezetvédelemben a helyzetfelmérést. Bűnúldözésben az előzetes felderítés hatékonyságát, de egyben akár a totális társadalom és a teljességgel megvont szabadságjogok biztosítéka is lehet egy gonosz hatalom kezében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik