Marcos Alonso állva maradt a Tottenham–Chelsea meccs előtt

2021. szeptember 21. 11:44

A Chelsea játékosa szerint a térdelés veszített erejéből – írta meg az Index.

2021. szeptember 21. 11:44
null

Vasárnap a Tottenham–Chelsea (0–3) összecsapás előtt Marcos Alonso egyedüliként talpon maradt, és a térdelés helyett a bal kezével a meze ujjára mutatott, ahol a „No room for racism”, azaz a „Nincs hely a rasszizmusnak” felirat olvasható – írta meg az Index. 

 

 

Állva maradásáért Alonsot a Spurs szurkolói kifütylték, de csapata 3:0-ra mégis győzött. 

Talán úgy gondolom, hogy a térdelés veszített erejéből. Ehelyett inkább így mutatom ki, mi a véleményem, hogy térdelés nélkül is teljes mellszélességgel a rasszizmus elleni harc mellett állok” – mondta Alonso. „Minden erőmmel küzdök a rasszizmus és a diszkrimináció minden formája ellen. De inkább ráhelyezem a mutatóujjamat a feliratra a mezem ujján, ahol az olvasható, hogy le a rasszizmussal.

És amikor így cselekszem, nagyon világosan mindenkinek az értésére adom, hogy tiltakozom a rasszizmus ellen, és mindenkit tisztelek” – tette hozzá. Márciusban Wilfried Zaha, a Crystal Palace szélsője is leállt a térdeléssel, mert szavai szerint az „megalázó”, hiszen a szülei azt tanították neki, hogy álljon egyenes derékkal, és legyen büszke arra, hogy fekete. 

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pista6
2021. szeptember 21. 18:15
Mi lenne ha a focista a focival foglalkozna.
Kanóc
2021. szeptember 21. 17:56
Vicc amúgy, hogy már nem térdelni is hőstettnek számít.
olvass
2021. szeptember 21. 15:36
"... a Spurs szurkolói kifütylték ..." És azt miből lehet tudni, hogy nem a térdeplőket fütyülték ki ??? Van valami füttykód?
olvass
2021. szeptember 21. 15:31
Na, legalább vannak, akik kezdenek észhez térni. Persze azt - az igazat - még mindig nem meri elmondani, hogy "Azért nem, mert az egész egy baromság. Sem a térdeléstől sem az ujjal mutogatástól egy tapodtat nem csökken a rasszizmus. Az egész csak arra jó, hogy terrorizálják az embereket."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik