Emlékház lehet Törőcsik Mari velemi otthonából

2021. június 12. 10:47
Az áprilisban meghalt művésznő ingatlanjának piaci értéke a becslések szerint negyven-ötven millió forint, ám a településnek nincs ennyi pénze – írja a Bors.

Emlékházként működtetné Törőcsik Mari egykori otthonát a velemi önkormányzat. Még közel fél évet kell várni arra, hogy sor kerülhessen a hagyatéki eljárásra, így egyelőre nem ismert, hogy mi áll Törőcsik Mari végrendeletében, ám még életében többekkel is beszélt arról, hogy mit szeretne – írja a Bors.

Törőcsik Mari élete utolsó felében jórészt a Vas megyei településen tartózkodott, bár Budapesten is rendelkezett ingatlannal. 

„A szándékunk komoly, de még nem tudjuk, rábólintanak-e az örökösök. Egy ingatlannak piaci és eszmei értéke is van, és egyáltalán nem biztos, hogy a kettő megegyezik.Törőcsik Mari otthona egy gyönyörűen felújított, hosszú parasztház szép kerttel. Az értéke normális körülmények között mintegy negyven–ötvenmillió forintra tehető, de lehet, hogy Teréz, a művésznő lánya ennél többet szeretne kapni, ha egyáltalán eladja. Törőcsik Mari halhatatlan, ezért könnyen lehet, hogy az a tény, hogy az ő házáról van szó, értéknövelő tényező” – nyilatkozta Bakos László polgármester a Borsnak, de hangsúlyozta, hogy a településnek jelenleg nincs ennyi pénze, így mindenképp pályázati úton valósulhatna meg a velemi Törőcsik-múzeum. 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés