„Én vagyok az a kislány, akit megmentettél!”

2021. április 10. 9:25
14 év után találkozott újra a tűzoltó az égő lakásból kimentett lánnyal.

Megható találkozásról adtak hírt a katasztrófavédelem Facebook-oldalán.

Én vagyok az a kislány, akit 14 éve megmentettél” – így mutatkozott be az égő lakásból kimentett (most már) 18 éves lány a debreceni Tímár János tűzoltónak. Korábban – amikor a lány csupán négyéves volt – ő mentette meg az életét.

2007 tavaszán kigyulladt egy debreceni lakás a Károlyi Mihály utcában. A lépcsőház füsttel telítődött. Több emeleten otthonaikban rekedtek a lakók. Az akkor négyéves Vékás Gréti látogatóban volt nagyszüleinél. A füst hamar elérte őket is. Tímár János tűzoltó ért fel hozzájuk a leghamarabb. Ráadta Grétire a mentőálarcot, ölébe kapta a kislányt és lesietett vele a nyolcadik emeletről” – írja a katasztrófavédelem.

Eltelt jó pár év, de Gréti azóta sem felejtette el azt a napot, ezért meglátogatta megmentőjét a debreceni laktanyában. János nagyon meglepődött, amikor a lány bemutatkozott neki:

„Én vagyok az a kislány, akit megmentettél.”

Tímár János tűzoltó főtörzszászlós tizenkilenc éve lát el szolgálatot Debrecenben, jelenleg különlegesszer-kezelő. Vékás Gréti az érettségijére készül és egy fiatal idén felszerelt tűzoltó udvarol neki.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Örömteli hír.

Apropó!
A devizahitelesekmegmentése hogy áll?????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés