Tizenharmadik alkalommal emelnek Szeretethídat a reformátusok

2021. március 22. 17:34
Magánszemélyek és közösségek jelentkezését várja a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd elnevezésű önkéntes akciójára, regisztrálni a szeretethid.hu honlapon lehet hétfőtől.

A Magyar Református Szeretetszolgálat május 14-én és 15-én szervezi meg tizenharmadik alkalommal Szeretethíd elnevezésű önkéntes akcióját. A programra olyan magánszemélyek és közösségek jelentkezését várják, akik saját lakókörnyezetükben szívesen végeznének önkéntes tevékenységet – közölte a szeretetszolgálat hétfőn az MTI-vel.    

A Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok a Magyar Református Szeretetszolgálat egyik legnagyszabásúbb programja,

amely 2009-es indulása óta már több tízezer embert szólított meg önkéntes tevékenység végzésére idehaza és a környező országok magyarok lakta településein.    

A legtöbb csoport ilyenkor környezetét igyekszik szebbé tenni, így több tucat játszótér, közpark, templomudvar és temetőkert is megszépült a Szeretethídnak köszönhetően. Másik jellemző segítő tevékenység az idősek, betegek vagy fogyatékkal élők felé történő odafordulás: zenés-verses műsorokkal vagy saját készítésű süteményekkel is megörvendeztették már az önkéntesek az évek alatt a környezetükben élőket.    

A koronavírus-járvány miatt még inkább felértékelődtek a személyes kapcsolatok, egymás segítése, támogatása még hangsúlyosabbá vált a világon.

Ahogyan az akció jelmondata is hirdeti: „Legyetek felkiáltójellé!”, vagyis mutassunk példát környezetünk számára azzal, hogy egyénileg vagy csoportosan valamilyen önkéntes szolgálatot vállalunk. Az összegzés felidézi, hogy az elmúlt évben a világjárvány ellenére is több ezer önkéntes építette a Szeretethidat, a veszélyhelyzet számos új segítő feladat ötletét adta, ilyen például a bevásárlás egyedülálló, idős szomszédjainknak, online meseolvasás vagy korrepetálás.    

A szervezők bíznak abban, hogy május közepére már gondtalanabbak lehetnek a mindennapjaink,

de arra kérnek minden jelentkezőt, hogy tartsák be az érvényben lévő járványügyi szabályokat és lehetőség szerint kisebb csoportokban, a szabadban végezzenek önkéntes feladatokat.  A Szeretetszolgálat az idei programmal csatlakozott az Önkéntesség Magyarországi Éve kezdeményezéshez, amelynek célja a társadalmi felelősségvállalás és az önkéntesség szerepének hangsúlyozása.

(MTI)

Fotó: Református.hu

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában