Galgóczi Ágnes: Megfontolandó a plázák és iskolák ideiglenes bezárása

2021. február 27. 14:05
A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője szerint a legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között.

A HírTv Magyarország élőben extra című műsorában a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője arról beszélt, hogy meg kell fontolni a plázák és az iskolák rövid időre történő bezárását a jelenlegi járványhelyzetben. Galgóczi Ágnes hangsúlyozta: az új vírusmutációk agresszív terjedése miatt csökkenteni kell az emberek közötti kontaktusok számát, és már egy két hetes zárás is komoly eredményeket hozhat. A szakember szerint az általános iskolákban is digitális oktatásra kellene átállni, hiszen a fertőzés a gyerekek között is gyorsan terjed.

„A legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között. A közösségek találkozását kell csökkenteni, rendezvényeket már rég nem tartunk, de például az üzletek nyitvatartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Azt gondolom ez indokolt lenne, hiszen a plázákban az emberek ott vannak. Már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat” – jelentett ki a szakember.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az elszabadult mutánsok miatt mindenképp megérné.

(De hosszab távon nem, gyerekre vigyázni, bevételek.)

ők mindig ugyanazzal a csoporttal találkoznak, ellentétben a bolti eladókkal...ha már előre veszünk valakit.

iskolán kívül így is úgy is találkoznak

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés