Tombol a brit mutáns Magyarországon

2021. február 24. 13:19
Müller Cecília szerint az elhunytak között szinte minden nap vannak olyan fiatal krónikus betegek is, akiket egy esetleges védőoltás megmenthetett volna.

Felszálló szakaszban van a harmadik hullám Magyarországon, ezt igazolják a járványügyi adatok is – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília ismertetése szerint az elmúlt 24 órában 2855-tel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma és 102 ember – jellemzően idős, krónikus beteg – halt meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elhunytak között szinte minden nap vannak olyan fiatal krónikus betegek is, akiket egy esetleges védőoltás megmenthetett volna. A tiszti főorvos kitért arra is, hogy a fertőzöttek nagy többségénél nem volt utazással összefüggésben a brit mutáns megjelenése. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon jelen van a brit mutáns, „közösségi terjedésnek vagyunk tanúi” – fogalmazott.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában kifejlesztettek egy módszert, így már nemcsak a koronavírus örökítőanyagát, hanem a brit mutánst is ki tudják mutatni a szennyvizekben. Az eredmények alapján Budapest, Debrecen, Tatabánya, Székesfehérvár és Győr szennyvízmintáiban is kimutatták a brit mutánst – közölte Müller Cecília.

(MTI)

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

TOMBOL

Miért kell lemennie a mandinernek is erre a 444-hvg-portfolio-telex-index szintre?!?

Azt mondtátok, Feri, Tesztelni, Tesztelni, Tesztelni,
Meg azt, hogy a kormány átjachtozta a nyarat, azért esz meg bennünket a vírus, Feri,
Meg azt, hogy Szíjjártó helikopterezi a magyarok pénzét, azért támad a vírus, Feri,
Meg azt, hogy a kormány kivérezteti Budapestet, ezért bizonytalanodtak el az orvosok,
az összes "emberetek" baromnál baromabbakkal eteti a barom nagyvárosi, sőt világvárosi populációt, amire a közvélemény-kutatók már meg is válaszolták: hogy ti vezettek, Feri, a Fidesz csak második, de az is lehet, hogy harmadik, sőt, talán már az 5%-os küszöböt sem éri el, Feri, aki a a szádhoz veri...

Mivel nem vagyok szakember, nem tudok érdemben befolyni a vitátokba. Tegnap este a Heti TV vendége volt Lisziewicz Julianna - a neten mindent megtudhatsz róla -, aki lenyűgözött tudásával. Arról beszélt, hogy az ölősejtekre épülő vakcináké a jövő.

Nyálminták alapján lehet majd diagnózist felállítani, s minden vírusra - covid, HÍV, stb - meg fogják találni az adaptálható ölősejteket. a Kutatások arra engednek következtetni, hogy 22-re ölősejteket tartalmazó gyógyszer készülhet.

S a végén kérte, hogy ne dobjuk el a maszkot, ez csak bemelegítés! Számomra megkérdőjelezhetetlenül hiteles személyiség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés