Müller Cecília: Erőteljes immunválaszt vált ki a kínai vakcina

2021. február 22. 13:14
A kínai Sinopharm vakcinájának előnye, hogy jelentős, erőteljes immunválaszt vált ki – mondta az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Müller Cecília hozzátette: a kínai oltóanyag a vírus teljes, elölt változatát tartalmazó vakcina, amely sok fehérjét, a vírus burkát, örkökítőanyagát tartalmazza inaktivált állapotban. Azt mondta,

az oltóanyag fertőzést, megbetegedést nem tud okozni, de széles antigén palettája sokkal jobban „megmozdítja” az immunrendszert.

Sokan bizakodnak, hogy tartósabb, esetleg magasabb fokú védelmet adhat, ezt a jövő dönti el – jegyezte meg. Hozzáfűzte, hogy a magyar fejlesztésű vakcinát a Sinopharméval megegyező technológiával tervezik.

Kitért arra, hogy a kínai gyártású oltóanyag 18 év felett bárkinek adható. A vakcina leiratában szerepel, hogy 60 év felett nincs elég tapasztalat róla, ez azonban majdnem minden oltóanyagról elmondható. „Bizonyos életkor felett az immunrendszer nem reagál olyan aktívan az oltóanyagra, mint egy fiatal szervezetben, ettől függetlenül képes megvédeni a szövődménytől vagy halálos megbetegedéstől” – mondta a tisztifőorvos.

(MTI)

(Címlapkép: Müller Cecília országos tisztifőorvos. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki elolvassa a gyógyszerek papírján, hogy kinek ajánlott kinek nem és mi az ellenjavallat, az nemigen él gyógyszereken.

Nekem tök mindegy, hogy mivel oltanak, bízom a kutatókban, bízom a vakcinákban. Bízom a magyar és kínai orvosokban.
Kínában olyan évezredes a gyógyászati tapasztalat főleg a természetgyógyászat, hogy azzal nem tud versenyre kelni egy nyugati orvoslás sem.

Baromság. Bár ha igaz, a kínai a legjobb vakcina. De nem igaz. Ha ők állnának a vírus mögött, talán nagyobbat szakíthanának a vakcina üzletből. Egyébként nem látom, mi hasznuk van belőle. Egyébként is miért pont Kínában inították volna el a járványt, megtehették volna máshol is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés