Újabb nemzetközi elismerést kapott a Liget-projekt

2021. február 10. 10:15
Európa legjobb középületének választották az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központot.

Idén az egykori Szabolcs utcai kórház helyén felépült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ nyerte el az „Európa legjobb középület fejlesztése” díjat a világ egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyén – írta meg a PestBuda.

Az „Európa legjobb középület fejlesztése” díjat nyerte el a Liget Budapest Projekt részeként megvalósult Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) a világ egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyén, az International Property Awardson (IPA) – jelentette be Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa.

„Ezzel a Liget Budapest Projekt egyedülálló fejlesztéssé vált az elismerés történetében, ugyanis ez az első olyan kulturális városfejlesztés, amelynek elemei három rangos díjat is elnyertek: az OMRRK-t megelőzően 2018-ban a Néprajzi Múzeum új épülete a világ legjobb középülete lett, míg a Magyar Zene Háza 2019-ben nyerte el a legjobb nemzetközi középületnek járó elismerést” – hangsúlyozta Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításával megbízott Városliget Zrt. vezérigazgatója.

A Pestbuda megírta: A Narmer Építészeti Stúdió tervei alapján megvalósult, a Néprajzi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének otthont adó központ a Városliget Zrt. közlése szerint a kontinens egyik legnagyobb és legkorszerűbb múzeumi háttérintézménye. A Városliget szomszédságában, a Szabolcs utcában található központ az elmúlt évben kezdte meg működését, lezárult a korszerű restaurátorműhelyek kialakítása és zajlik az utóbbi évtizedek legnagyobb léptékű műtárgy-költöztetése is.

(PestBuda)

Kép forrása: Városliget Zrt.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért nem mindenki. Nagy számban nem az ellenzékre szavaztak a budapestiek.

Tényleg megették. Nincs, ami jobban mutatná köz-értékteremtő képességük teljes hiányát, mint az, ami a Gugger hegyi kilátó környezetében létre lett hozva az utóbbi 40 évben, a 80-as évek elején kezdődött. Botrányos és semmi következmény NEM lett.

Tetszett a hsz-ed. Egyre hülyébb vagy!
DDD

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés