Volner Párt: Vizsgálja a GVH a Lánchíd-tender tisztaságát!

2021. január 26. 19:40

Volner János független országgyűlési képviselő arról beszélt: „eleve trükközéssel, törvénysértő módon” írták ki a tendert.

2021. január 26. 19:40
null

A Lánchíd felújítására kiírt közbeszerzés vizsgálatát kéri a Gazdasági Versenyhivataltól a Volner Párt – jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján a szervezet elnöke.

Volner János független országgyűlési képviselő arról beszélt: „eleve trükközéssel, törvénysértő módon” írták ki a tendert, mégpedig azért, hogy a Demszky Gábor 2010-ig tartó városvezetése idejéből ismert vállalkozók is részt vehessenek az eljárásban.    Hozzátette: komoly kérdéseket vet fel, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes részt vett a később tendernyertes cég partiján.   

amikor nyolcmilliárdos megtakarításról beszélt, holott a hídfelújítás számlája a korábban kalkuláltnál ötmilliárddal magasabbnak látszik.   

A Volner Párt nem fogja hagyni, hogy valakik ezt az ötmilliárd forintot elgurítsák – jelentette ki, kemény korrupcióellenes fellépést sürgetve. Hozzátette: a városvezetés „lapít” ebben a kérdésben, hiszen „nincs elég vastag bőr a képükön, hogy elmagyarázzák a közvéleménynek, hogy ez a potom ötmilliárd forintos alkotmányos költség hogyan állt elő”, majd párhuzamot vont a Lánchíd-felújítás és a 4-es metró túlárazott építése között.

(MTI)

Címlapkép: Mátrai Dávid

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. január 27. 11:19
Hear hear! És ha emiatt késik a felújítás, akkor le kell zárni a hidat, és kiírni rá, hogy balfaszok voltunk, csak végig kellett volna vinni az elődünk által készre kidolgozott tendert, nem pedig lefújni hatalmi okokból, és utána vállalni az okozott anyagi kárért is a felelősséget a vizsgálat eredménye mellett.
manitowoc
2021. január 27. 09:24
Volner János "hozzátette: komoly kérdéseket vet fel, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes részt vett a később tendernyertes cég partiján." Azt VISZONT (akárcsak a fideszes lakájmédia) "ööögyesen elfelejtette" hozzátenni ez a derék Volner, hogy dr. MOSÓCZI LÁSZLÓ ÁLLAMTITKÁR az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős szakpolitikusa fontos vendége volt az A-Híd csoport 2019 NOVEMBERI születésnapi rendezvényének, és ott fel is szólalt. Az ünnepségre meghívást kapott a főváros önkormányzati vezetősége is, amelynek képviseletében Tüttő főpolgármester-helyettes jelent meg. Ott volt, de "kiemelt vendég" viszont nemigen lehetett, mert pl. az eseményről tudósító szakmai médium (magyarepito.hu) MEG SEM EMLÍTI TÜTTŐ KATÁT. Tudósít viszont arról, hogy a GÁLAEST VENDÉGE AZ ORBÁN-KORMÁNY ÁLLAMTITKÁRA VOLT. aki méltatta az A-Híd Zrt. tevékenységét. dr. MOSÓCZI LÁSZLÓ ÁLLAMTITKÁR "...beszéde kezdetén kifejtette: az ágazat számára külön öröm, hogy az ünnepséget az újjáépített Erzsébet híd megnyitásának 55 évfordulóján tartották meg." Kifejtette: "a kormány infrastruktúrafejlesztési elképzelései nem valósulhatnának meg magas szinten képzett munkaerővel rendelkező kivitelező vállalatok nélkül, melyek szaktudásukkal és elhivatottságukkal hozzájárulnak a magyar gazdaság teljesítményképességének növeléséhez. Ilyen az A-Híd Zrt. is, mely teljes mértékben magyar tulajdonú cégként járul hozzá a mindennapi életet megkönnyítő műtárgyak alkotásával a hazai infrastruktúra fejlesztéséhez." Elmondta még: "a Híd-csoport meghatározó szereplője a hazai hídépítési, útépítési, vasútépítési, szennyvízkezelési, illetve környezetvédelmi projekteknek is." Rámutatott: a közeljövőben lesznek olyan hidak, amikor egyszerre négy Duna- és Tisza-híd is épül. "Fényes jövő áll a hídépítő szakma és az A-Híd előtt is." A vállalat hetvenedik születésnapja alkalmából végezetül az államtitkár azt kívánta a A-Hídnak, hogy neve a jövőben is egyet jelentsen a minőséggel, a megbízhatósággal és a szakértelemmel. "A cég méltán büszke a munkájára és annak eredményeire" - zárta beszédjét." https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2019/11/hetven-eves-evfordulojat-unnepelte-a-varket-bazarban-a-magyar-hidepites-oriasa
hátakkor
2021. január 27. 07:53
Még a busztendert számolgatják..
hátakkor
2021. január 27. 07:08
És erősebb Skodát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik