Volner Párt: Vizsgálja a GVH a Lánchíd-tender tisztaságát!

2021. január 26. 19:40
Volner János független országgyűlési képviselő arról beszélt: „eleve trükközéssel, törvénysértő módon” írták ki a tendert.

A Lánchíd felújítására kiírt közbeszerzés vizsgálatát kéri a Gazdasági Versenyhivataltól a Volner Párt – jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján a szervezet elnöke.

Volner János független országgyűlési képviselő arról beszélt: „eleve trükközéssel, törvénysértő módon” írták ki a tendert, mégpedig azért, hogy a Demszky Gábor 2010-ig tartó városvezetése idejéből ismert vállalkozók is részt vehessenek az eljárásban.    Hozzátette: komoly kérdéseket vet fel, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes részt vett a később tendernyertes cég partiján.   

Volner János szerint Karácsony Gergely főpolgármester „súlyosan hazudozott”,

amikor nyolcmilliárdos megtakarításról beszélt, holott a hídfelújítás számlája a korábban kalkuláltnál ötmilliárddal magasabbnak látszik.   

A Volner Párt nem fogja hagyni, hogy valakik ezt az ötmilliárd forintot elgurítsák – jelentette ki, kemény korrupcióellenes fellépést sürgetve. Hozzátette: a városvezetés „lapít” ebben a kérdésben, hiszen „nincs elég vastag bőr a képükön, hogy elmagyarázzák a közvéleménynek, hogy ez a potom ötmilliárd forintos alkotmányos költség hogyan állt elő”, majd párhuzamot vont a Lánchíd-felújítás és a 4-es metró túlárazott építése között.

(MTI)

Címlapkép: Mátrai Dávid

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés