Szlávik: Az orosz vakcina ugyanolyan elven működik, mint az AstraZeneca

2021. január 25. 8:51
A főorvos szerint nem fanyalogni kell, hanem a tudományos tényeket figyelembe venni. Ráadásul tárolni is egyszerűbb a Szputnyikot, mint a Pfizert.

Ugyanolyan elv alapján működik az orosz Szputnyik V vakcina, mint az AstraZeneca oltóanyaga – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Szlávik János elmondta, mindkét vakcinában ártalmatlan, úgynevezett adenovírusokat használnak arra, hogy a szervezet megtanulja felismerni a koronavírust. Majd – mindkét vakcina esetében – az információt vivő vírusok egyszerűen eltűnnek a szervezetből.    

„Nem szabad fanyalogni azért egy oltóanyag kapcsán, mert az esetleg keletről származik, a tudományos tényeket kell figyelembe venni” – hangsúlyozta a főorvos. Hozzátette, az orosz vakcinát mínusz 20 fokon kell tárolni, ami kényelmesebb, mint a Pfizer vakcinájának mínusz 80 fokos tárolási követelménye. Szólt arról is, hogy a megmaradt oltóanyagot nem dobják ki, hiszen hűtőben akár egy hétig is tárolható; „egy olyan országban, ahol oltásokból egyelőre hiány van", ott egyetlen egy védőoltás kidobása is "óriási nagy hiba lenne” – fogalmazott.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lassan meglesz a másik orosz vakcina is EpiVacCorona néven. Az tesztelések az első két fázison már túl vannak, és ezek eredményei alapján hatékonyága állítólag 100%. Majd a harmadik fázisban, ahol nagyobb mennyiségben lesz alkalamazva lehet majd a hatékonyságát megbízhatóbban felmérni. legalább is e hír szerint.

https://www.precisionvaccinati..

Állítólag a Neosine Forte vagy Groprinosin, Isoprosine, Invermektin is hatékony. Sokak szerint a HCQ is hatékony volt. Állítolag nem akkor érdemes alkalmazni, mikor már intenzív osztály szükséges, hanem rőgtön az első tüneteknél, ahogy a rákot sem akkor kezdik kezelni, mikor már az utolsó stádiumban van. De nem értek hozzá, lehet hogy csak kacsa.

"Az első háromról még nem hallottam"

A hatóanyaga Inosine pranobex. Gyártja a Richter is, immunerősítő szerként használják vírusos megbetegedések megelőzésére, pld. közönséges nátha ellen, de más betegségek ellen is, azoknál, kiknek gyenge az immun rendszerük. Mo-n vényköteles, de Lengyelországban szabadon kapható.

A linket, amiről nem hallottál, elfelejtettem:
https://www.youtube.com/watch?..

"azért engedtessék meg, hogy kérdéseink legyenek. Mikor lesz európai engedély?"

Majd ha Merkelék vagy Macronék úgy látják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés