Egymillió embernek elegendő oltóanyag érkezik Magyarországra

2021. január 24. 08:56

„Sikerült véglegesítenünk azt a megállapodást, amelyet az orosz oltóanyag gyártójával megkötöttünk” – mondta a külügyminiszter.

2021. január 24. 08:56
null

Tisztázni kell, hogy ma Magyarországon nem kormánypárti vagy ellenzéki politikusok, nem parlamenti vagy parlamenten kívüli pártok döntenek arról, hogy egy oltóanyagot lehet-e Magyarországon használni, vagy nem. Erről egy szakintézmény dönt, amelyben olyan emberek dolgoznak, akik egyrészt felhatalmazással, másrészt pedig tudással rendelkeznek ahhoz, hogy ilyen típusú döntéseket meghozzanak” – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a Kossuth Rádióban.

Hozzátette: az illetékes hatóság pedig úgy döntött, hogy engedélyezi mind a brit, mind az orosz oltóanyagnak a felhasználását Magyarországon.

Kihasználván ezt a lehetőséget, természetesen felgyorsítottuk a tárgyalásokat és végül péntek reggelre

A külügyminiszter szerint mindenki tudja, látja és érti, hogy Magyarországnak nemzeti érdeke, hogy felgyorsítsuk az oltások a menetét. Ha csak egy nappal előbb tudunk tömegesen oltani, akkor is 100-150 emberi életet mentünk meg és 10-15 milliárd forintnyi kártól védjük meg a magyar gazdaságot. „Tehát emberek életét, egészségét és munkahelyét védjük” – tette hozzá. „Ezért kötöttünk az oroszokkal megállapodást, amelynek értelmében egymillió ember oltásához szükséges oltóanyag érkezik Magyarországra.”

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. január 25. 06:45
hogy a magyargyülölő elitünk kivülről nyomást helyez az ogyi-re, és talpnyalással vádolják, ha épp nem nürnbergi perrel fenyegetik őket, az alap náluk. én attól tartok, nehogy belül találjanak vkit.
B_kanya
2021. január 24. 19:37
Egyébként várjuk meg, a ruszkik mikor szállítanak.
kunfia
2021. január 24. 19:32
Kik ők név szerint,akik döntöttek az ügyben? Orbán Viktor.
Senye Péter
2021. január 24. 16:08
Mire jutottam? Bízzunk Istenben és tartsuk hidegen az ampullákat (akárkitől vettük). (Bocs O.C.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik