Egymillió embernek elegendő oltóanyag érkezik Magyarországra

2021. január 24. 8:56
„Sikerült véglegesítenünk azt a megállapodást, amelyet az orosz oltóanyag gyártójával megkötöttünk” – mondta a külügyminiszter.

Tisztázni kell, hogy ma Magyarországon nem kormánypárti vagy ellenzéki politikusok, nem parlamenti vagy parlamenten kívüli pártok döntenek arról, hogy egy oltóanyagot lehet-e Magyarországon használni, vagy nem. Erről egy szakintézmény dönt, amelyben olyan emberek dolgoznak, akik egyrészt felhatalmazással, másrészt pedig tudással rendelkeznek ahhoz, hogy ilyen típusú döntéseket meghozzanak” – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a Kossuth Rádióban.

Hozzátette: az illetékes hatóság pedig úgy döntött, hogy engedélyezi mind a brit, mind az orosz oltóanyagnak a felhasználását Magyarországon.

Kihasználván ezt a lehetőséget, természetesen felgyorsítottuk a tárgyalásokat és végül péntek reggelre

sikerült véglegesítenünk azt a megállapodást, amelyet az orosz oltóanyag gyártójával megkötöttünk.”

A külügyminiszter szerint mindenki tudja, látja és érti, hogy Magyarországnak nemzeti érdeke, hogy felgyorsítsuk az oltások a menetét. Ha csak egy nappal előbb tudunk tömegesen oltani, akkor is 100-150 emberi életet mentünk meg és 10-15 milliárd forintnyi kártól védjük meg a magyar gazdaságot. „Tehát emberek életét, egészségét és munkahelyét védjük” – tette hozzá. „Ezért kötöttünk az oroszokkal megállapodást, amelynek értelmében egymillió ember oltásához szükséges oltóanyag érkezik Magyarországra.”

 

Összesen 211 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos az ellenzéki politikusok EGY RÉSZE (ezt azért ne felejtsük el!) meg a trolljaik járvány idején rémhíterjesztéssel foglalkoznak és emberéleteket veszélyeztetnek ezzel.
Hol a francban van ilyenkor a rendőrség?

Gyorsított eljárásban be kéne baszni őket a börtönbe, utána a többi rémhírterjesztő befogja a száját!

Mire jutottam?
Bízzunk Istenben és tartsuk hidegen az ampullákat (akárkitől vettük). (Bocs O.C.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés