A Népszava Jézus kereszthalálával viccelődő karikatúrája kapta a szakma díját

2020. november 26. 14:34
„Alapbetegsége függőséget okozott”.

Mint arról még áprilisban írtunk, Jézus kereszthalálával viccelődik a Népszava. A lap Pápai Gábor nevű karikaturistája ugyanis Müller Cecíliát ábrázolta a keresztre feszített Jézus mellett, ahol a tisztifőorvos szájába a következőket adta: „alapbetegsége függőséget okozott”.

A nagy botrányt kavart – sokak szerint vallásgyalázó – karikatúrát most azonban a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) karikaturistái a szakmai díj titkos szavazásán a legjobb képnek ítélték, így aztán idén Pápai Gábor kapta a Kétfilléres-díjat.

Már a rajz megjelenését követően is több kereszténydemokrata politikus tiltakozott a rajz ellen: Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese, Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár is vallásgyalázással vádolta Pápait, aki annyit mondott áll a perek elé – emlékeztet a hírről szintén beszámoló 888.hu.

Szerzőnk, Joó István ezzel kapcsolatos véleményét itt olvashatják.

Nyitókép: MTI Fotó, Szigetváry Zsolt

Összesen 171 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A népszavás Pápai Gábor karikatúrája kapta a szakma díját"

A MÚOSZ egy bolsevik elfekvő, nem a "szakma".

Egyébként nem értem, mi ebben a poén: "alapbetegsége függőséget okozott". Valaki elmagyarázná?

Nem férnek a bőrükbe. Előbb-utóbb böjtje lesz. Ez mindent alulmúl.

Az ominózus karikatúra sértő, tehát ezek szerint ez a nagy "humánus" karikatúristáknál megengedett. Másrészt, nem is szellemes és nem is érthető a rajzfelirat: miféle alapbetegségről firkált?

Ha Slomó, az EMIH, kormányzati támogatással, finanszírozással meg tudta alakítani az antiszemitizmus elleni harcra a Tett és Védelem Alapítványt, akkor Ti magyarok miért nem tudtok ilyet alapítani, vagy miért nem kéritek meg a keresztény kormányotokat, hogy védjen meg benneteket?

MINDEN nációban van szemét, de ez most speciel a Pataki. Engem kicsit sem érdekel, h. hová tartozik származásilag. Mindenesetre, jó kis nevelést kaphatott, ez a "karikaturista" inkább a család, az iskola szégyene lehetne. VAN, amivel NEM viccelődünk, az alkalom is el lett nézve. A Népszava meg ennyit ér. Büszkék lehetnek rá, akik olvassák.

Nem tudom, nekem az jön le, h. sértő. Az Úr Jézus biztos többet érdemel, és a keresztes tiszti-főorvos asszonyba is leginkább belerúgás. Egy lábbal két helyre, bravúr!

Speciel nálunk is volt mise, sőt, végignéztük.

Nem olyan egyszerű szó nélkül elmenni a szemtelenség mellett, mert sokan, akik erre rezonálnak, azt hihetik, innen mindent lehet, az meg nem is annyira vicces.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés