Szarka Gábor szerint csökken a színművészetisek lelkesedése

2020. október 30. 9:16
A kancellár leszögezte, hogy előbb-utóbb minden egyetemi polgárnak nyilatkoznia kell majd, hogy együttműködik-e az új vezetéssel.

Én azt hallom, hogy eléggé komoly feszültségek vannak odabent most már” – nyilatkozta az Inforádiónak Szarka Gábor, a Színház-és Filmművészeti Egyetem kancellárja. Megerősítette, hogy továbbra sem próbálnak majd erőszakkal bejutni a diákok által elzárt egyetemre. Elmondása szerint most azon dolgozik, hogy megadja az esélyt „azoknak a fiataloknak, akik esetleg már meggondolták magukat, vagy nem is vettek olyan intenzíven részt, vagy csak egyszerűen egyfajta álszolidaritásból, vagy rosszul értelmezett szolidaritásból tartanak még ki emellett a dolog mellett”, hogy elvégezhessék a félévet.

A kancellár leszögezte, hogy előbb-utóbb minden egyetemi polgárnak nyilatkoznia kell majd, hogy együttműködik-e az új vezetéssel. Azt is mondta, hogy veszélyben van a félév érvényessége, mert október elseje óta felelős vezető nem ellenőrizte az egyetemen folyó oktatást. 

Azért kellett meghosszabbítani az őszi szünetet az egyetemen, mert az épületeket elfoglaló diákok a karbantartókat sem engedték be, és azokat sem, akik fertőtlenítették volna az épületeket” – indokolt Szarka Gábor. Hétfőtől viszont valószínűleg újraindul az oktatás – derült ki.

(Nyitókép forrása: youtube.com)

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kb négyszázan járnak oda. Ennyi a tüntető??? Nem sok:-)

A Szurdi lány visszavonulót fújt. Eleinte nagyon vitte a prímet.

Ti fenyegettek minket bolsevista módszerekkel, a véleményed pedig továbbra sem tény. Semmivel sem tudod bizonyítani a " narancsbolsevizmust". Előre szólok, álhír oldalak "tényei" magyarul hazugságai, nem tények.

Ez a kifáradás törvényszerű. Másrészt, a jog, a bíróság is az eredeti rend oldalán van. Harmadszor, az az egész "egyetemfoglalás" egy dacos-infantilis-szemellenzős-jövőtlen akció.

Kivárás. Ez a jó taktika velük szemben.
Gondolod, hogy télen is ott ácsorognak az épület tetején? Vagy most, hogy tudják, hogy nem csak a félévük, hanem az egész évük is ugrik nem gondolkodnak el legalább egy kicsit?
Milyen határozott fellépésre gondolsz, ami nem fajulna erőszakba?

Nem tudom, hogy ezt mondta-e Vidnyánszki. Így erre nem tudok válaszolni. Azt viszont tudom, hogy 2018-ban szereztem diplomát és az egyetem jónéhány oktatója, ahová jártam, bizony folytatott balliberális propagandát. Pedig nem politológiát hallgattam. Konzervativ oktatóm viszont nem volt, vagy ha volt is, azt nem tudtam meg tőle...

Ez minősítse magát Bodrogit. A színjátszást kisajátítaná a bolsevik-liberális politikai oldal számára, más felfogást bolsevik módon szorítana ki. Hiába, ő is Aczél elvtárs idejében jutott magasra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés