Belváros, Borka-Szász, bitcoin

2020. október 28. 12:22

Almási B. Csaba
Mandiner
A DK-s politikus nem 20. századi elavult módszerekkel – vesztegetés, hűtlen kezelés – operál, ő már a 21. század embere a zug-bitcoinbányászattal.

Nem nagyon értem, miért kell ekkora patáliát csapni amiatt, mert valaki használja a munkahelyén az áramot. Nem ismerek senkit, aki ne dugná bele azonnal a mobiltöltőjét a konnektorba, amint beér az irodájába. Sőt, vannak olyan elvetemültek, akik még arra is képesek, hogy a laptopjukat is ott keltik életre, mégsem hallottuk, hogy a rendőrség valaha is kivonult volna emiatt.

Na persze Borka-Szász Tamás közgazdász informatikus – mellesleg DK-s önkormányzati képviselő – nagyipari mennyiségben fogyasztotta a kilowattórákat a hetedik kerületi polgármesteri hivatal egyik rideg szobájában.

A villanyórák jobban pörögtek, mint Gyurcsány Ferenc, amikor azt hitte, ő a Hugh Grant,

és üstöllést magához rendelte a kameramant.

Szegény Niedermüller Péter polgármester nagyon kiborult a párttársára, legszívesebben rémisztő képződménynek nevezte volna a fehér és heteró Borka-Szászt, de erre a megjegyzésére egyszer már kitört a balhé. Ezért inkább cserbenhagyásról és árulásról beszélt, de közben alig kapott levegőt – mint írta a közösségi oldalán.

*

De ne legyünk igazságtalanok, a képviselőnek ezernyi meg egy oka lehetett, hogy ezt tegye. Nézzük meg az érem másik oldalát is.

Először is, ő politikus, fontos ember, áldozatos munkát végez Erzsébetváros népéért,

ezért neki több jár a közösből, még az áramból is, vélhette.

S mi ez ahhoz képest, hogy az egykori szocialista párttársai 2010 előtt komplett lakótömböket kótyavetyéltek el a Király utca páratlan oldalának környékén?

Arról nem beszélve, hogy valamiféle jutalom csak jár annak, aki képes volt tavaly októberben itt mandátumot szerezni. Az ugyanis nem akármilyen teljesítmény, hogy a pár évvel ezelőtt Csepelről Erzsébetvárosba ejtőernyőztetett politikus az önkormányzati választáson 20 százalékpontot vert rá a fideszes vetélytársára, aki két cikluson át volt képviselő, s kis túlzással minden választópolgárnak név szerint köszön. Pedig a kampányban még a színét is alig lehetett látni Borka-Szásznak, és annyira nem ismerte a kerületet, hogy a Google Mapset kellett elővennie, ha a Dob utcából el akart menni a Városligeti fasorba.

De értékelni kellene azt is, hogy a derék képviselő nem 20. századi elavult módszerekkel – vesztegetés, hűtlen kezelés – operált,

ő már a 21. század embere, a legképzettebb számítástechnikai gurukat megszégyenítő módon igyekezett megszerezni a bitcoinokat.

Más el sem tud számolni két bitig sem, ő meg képes pénzt csinálni a komputereiből. Megvetés helyett inkább értékelni kellene, hogy túllépett az egyedfejlődés jelenlegi stádiumán, ő már homo innovatus.

Az sem kizárt persze, hogy a polgármesteri hivatal tevékenységi körét szerette volna szélesíteni a politikus. Az anyakönyvi, szociális terület, a városfejlesztés, köztisztaság, parkoltatás, oktatás és megannyi más hasonló ügyek őt már untatták, ezekben – ahogy a művelt celeb mondja – már nem talált kihívást. Úgy gondolhatta, ha törik, ha szakad, beavatja a 83 éves Jósika utcai Rozália nénit is abba, hogyan találta ki Satoshi Nakamoto a bitcoinbányászatot. Hátha rájön a derék özvegyasszony arra, hogy ez legalább annyira izgalmas munka, mint a lekvárfőzés vagy a mellénykötés, és még a kis nyugdíját is ki tudja vele egészíteni.

S mivel a kriptovaluták bányászata önmagában még csak nem is tilos, még

az is elképzelhető, hogy Borka-Szásznak a pénzkereset mellett ez a hobbija.

A politikus is ember, még ha DK-s is, neki is jár egy kis szórakozás. Egyik párttársának, a kommunikációs figurának például az okoz örömet, hogy kényezteti magát, aztán fotót készít róla, majd elímélezi. A másik, az egykori „szintén bányász” köztelevíziós biztonsági őrökkel kel birokra. S mivel legfeljebb ikszre hozta a tavalyelőtti derbit, már biztos megfűzte a ketrecharcos zsenit, Nurmagomedovot, hogy vállalja el a felkészítését a következő tévéostromra.

Pár hónap múlva időközi választást tartanak Borka-Szász körzetében. Nem jött be a csepeli munkáskörzet, ezért a DK talán most a Rózsadombon néz jelölt után.

Informatikus helyett pedig valószínűleg jobban járnának egy testépítővel.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem a zsömle a kicsi, a pofátok a nagy!
Marosán 1957, gyurcsányi 2006, Rezsiszilárd 2018.

Még hogy nem fejlődik az ország!

Belváros, Borkai, bitcoin.

Ki az a Borkai?

Tekintve, hogy 1 bitcoin közel 3 millió forint, a havi egy megtalálása munkaidőben nem rossz fizeteskiegeszites.

Hát ez van.
A Habony-Médiaművek csak ezt tudta előásni a gonosz ellenzékről...

Te ezt most teljesen komolyan mondod???????????
Te azt teljesen komolyan gondolod, hogy a Polt Péter vezette legfőbb ügyészség bármit is tenne Pénztáros Stróman Lőrinc ellen????????????????
Te vagy a Holdon, vagy a Marson élsz, ez teljesen biztos!!!

Az biztos is!!!!!
Nézz utána hány helyreigazítási pert vesztett a Habony-Médiaművek és a "közszolgálati" sajtó...

Munkát azt ad, csak fizetést nem:

"...A számok szerint a legkevésbé Mészáros Lőrincnél jó építőmunkásnak lenni: a felcsúti expolgármester cégeinél a dolgozók átlagkeresete még az építőiparban országosan mért statisztikai átlagot, a bruttó 227 524 forintot sem érte el..."

Czeglédy azt mondta, hogy mindenkit kifizetett. a Habony-Médiaművek meg azt, hogy nem.
Na kinek van igaza?

A hívek pedig ezzel nem foglalkoznak, hiszen az nem illik bele az általuk Pénztáros Stróman Lőrincről alkotott képbe...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés