2066 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 47 krónikus beteg

2020. október 23. 8:24
200-an vannak lélegeztetőgépen.

„2066 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  54 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1352 főre emelkedett, 15 655-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 37 272 fő. Az aktív fertőzöttek 29%-a, az elhunytak 38%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 2209 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 200-an vannak lélegeztetőgépen” – tájékoztat pénteken a koronavírus.gov.hu

Összesen 164 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ma reggel az ATV-, Horváth Csaba, a nemzetközileg elismer - mint az SZFE-oktatók - politikus.
Riporter kérdése: A Lánchíd felújítása körül nagyon sok a homályos mozzanat, hogy halad az ügy?
Horváth Cs.: A Fidesz kivérezteti Budapestet, felháborító az Orbán-banda tevékenysége. A járvánnyal kapcsolatban is teljes csődöt mondtak. A helyzet katasztrofális... A mentők a COVID-os betegekért nem szállnak ki. Egy ismerősömet 40 fokos lázzal otthon kell tartani, mert nem jöttek ki érte...
Riporter kérdése: Az MSZP 5 százalékos párt lett, és lefelé megy. Erre mi a válasza?
Horváth Cs.: Az Orbán-banda tevékenysége felháborító, és pont 23-án, a szabadság napján, erről mindenképp szólni kell...

Nincs magyarázat, legalábbis nem találkoztam vele: mi az oka a cseh, és a szlovák - velünk hasonló régió - drámai emelkedésnek?
Csak, mert nyilvánvalóan mi is megtapasztaljuk előbb-utóbb...

Válaszok:
Himalája | 2020. október 23. 13:14

Én általános iskolák felső tagozatát, gimnáziumokat, sportrendezvényeket, mozikat, színházakat. Így elsőre.

A szomszédos fejlett, gazdag és boldog Ausztriából a Kronen Zeitung írja 22.10.2020 12:18
2435 eset: az új fertőzések maximális száma Ausztriában
Az eddigi maximum jelzést meghaladták: Az elmúlt 24 órában (csütörtökön 9.30-kor) több mint 2000 új koronavírus-fertőzésről pontosan 2435-ről számoltak be Ausztriában.

Rendben, de sejthető, hogy hány idősebb családtagot fertőztek meg iskolások, miközben enyhe tünetekkel szaladgáltak. Ha a Te logikádból indulunk ki, semmiféle iskolai korlátozás nem szükséges, tehát pl. a maszkviselés sem, hiszen nem ők a veszélyeztetett korosztály...

https://www.worldometers.info/..

A svédeknek 1300 körüli új esetük volt, igaz csak 2-8 közötti halottjuk, ami eltörpül a korábbi értékek ( elhunytak) mellett. A járványgörbéjük teljesen más lefutású, mint nálunk vagy az osztrákoknál.

Köszi a számítást, de annyival túl van a betegség a tesztelési kapacitásokon, hogy inkább a kórházba kerülteket ill. lélegeztető gépen levőket kellene számolni.

"mi az oka a cseh, és a szlovák - velünk hasonló régió - drámai emelkedésnek?"

A politikusaik áhitata arra a pénzre, amit az EU a koronavírus válság kezelésére akar szánni.

Egy Szlovákiai ismerősömtől tudom: Egy Szlovák család visszatért külföldről, és mivel nem akartak 14-napos karantént, ezért elmentek teszteltetni magukat. A kislányuk nagyon ordítozott, úgyhogy töle nem sikerült mintát venni, két nap elteltével megkapták a teszteredményeket. Melyben az állt hogy a kislányuk is pozitív. Hogy igaz-e a történet, nem tudom.

Április-májusban napi 100 körüli halottjuk volt. Ez az az időszak, amikor már alig tudtak beteget fogadni. Ez a trend junius-júliusra lecsengett úgy napi 20-ra és azóta is inkább csökkent, most egy kicsit emelkedett úgy napi hat-nyolc-ra. A linken, amit beraktam ez jól látható, egyébként náluk más a járvány lefutása, mint nálunk.

Hát, igen, ez is egy fontos mutató. Viszont állítólag a szennyvizek mutatói stagnálnak:

https://www.nnk.gov.hu/index.p..

A földhöz is verheted magadat, de ettől még a világjárvány nem áll meg.

Oroszoknál meg nyáron volt egy hasonló hullám, amikot Európa többi részén viszonylag nyugi volt.

Nekem az a benyomásom, hogy a végére (értsd: két-három év múlva) nagyjából nivellálódik minden, az értelemszerű társadalmi különbségek érvényesülése mellett - azaz feltehetően Németországban pl. kevesebb lesz a lakosságarányos halott, mint Romániában pl.

De valamikor mindenképp minden országban felfut a járványhullám. Kelet-Európában most.

Na ja. De ez is azt jelzi, hogy kb. ugyanannyian gyógyulnak meg csöndben, mint amennyien csöndben megbetegednek. Tehát rosszabb nem lesz a következő hét, mint most. Most mondjuk elég szar.

Igen, még szerencsére vannak tartalékok. Alapjában én is reménykedem, de azért lehetnek bajok. Pl. ha az eü. személyzet betegedik le... Szóval én a végén szeretnék ünnepelni, de akkor nagyon. És az életben lévő anyámmal együtt.

Ezt nem értem. A szennyvíz-adatokból az általános átfertőzöttségre lehet következtetni. Ha stagnál, az azt jelenti, hogy az "új belépők" számával kb. azonos a vírust más nem ürítők száma.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés