Negyvenhat halálos áldozat az elmúlt 24 órában

2020. október 22. 9:17
2032 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. 197-en lélegeztetőgépen vannak.

2032 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  52 212 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 46 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1305 főre emelkedett, 15 254-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 35 653 fő. Az aktív fertőzöttek 30%-a, az elhunytak 38%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 2132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen – tájékoztat csütörtök délelőtt a koronavírus.gov.hu.

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lakosság arányában ez annyi mint nálunk.
Ezenfelül a második hullámban rosszabul állunk.

Amit érdemes lenne csinálni:
- sportrendezvények zárt kapussá tétele,
- felsőoktatás, esetleg a középfokú oktatás átállítása digitálisra,
- nagy csoportosulasok tiltása.

Alapvetően viszont hagyni kell a gazdaságot működni, amennyire csak lehet!
Ez a kór már végigfut az emberiségen, az eü kapacitásra kell figyelni.

A csehek már meglépték a szigorú korlátozásokat, mert attól félnek, hogy "Lombardia" lesz belőlük. Szemben az olaszokkal, ahol a térség csak egy tartomány, tehát a többi országrész el tudta látni, a cseheknél nem ez a helyzet, a térképük szerint a vírus majdnem homogénen ( vörös/ sötét rózsaszin) elterjedt az országban, alig van világos szinű megye.

Ma úgy 16 ezer tesztről számoltak be, azaz valahonnan előhuztak még egy 4000-s kapacitást. ( Elmaradt, nem jelentett tesztek, új akkreditált labor, magánlaborok, nem tudom)

a a teszttel sikerül valakit korai fázisban elkapni, akkor nagyobb az esélye. Ha már súlyos állapotban kerül felismerésre a fertőzés, akkor nyilván kisebb.

De ő képes fertőzni és így 10 napra kivonom a forgalomból....

Azt tudom, hogy hiány volt szakszemélyzetből és már a németek is felajánlották a segítségüket, igaz ezzel eddig nem kértek.

A tünetmenteseket nyilván csak elkülönítik. Különösebb kezelés nyilván nincsen.

A csehek kényszerhelyzetbe kerültek, ettől a szlovákok azonnal megijedtek. Ráadásul a lengyelek is kezdték nézni a fertőzöttek számának emelkedését. ( A két utóbbi ország is gyorsan bevezetett bizonyos korlátozásokat.)

Profival nehéz vitatkozni. Én vegyészmérnök vagyok, aki valaha foglalkozott gyógyszerkémiával és némi történelemmel ( pestis és kolerajárványok). A válaszodból az derül ki, hogy "Mindnyájan Isten Kezében vagyunk".

Ahogyan sok évfolyamtársam is ( Petrik vagy Than). Különben az első két évben óriási előnyben voltak velünk, gimisekkel szemben, akik azt se tudták, hogy mi az az "Erlenmayer lombik vagy szűrőpalack etc.", ráadásul difegyenletek nélkül megtanulták a legfontosabb folyamatok lényegét is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés