Novák Katalin: Soha nem olvasnék a gyerekeimnek ilyen mesekönyvből

2020. október 15. 7:46
„Semmilyen szexuális propaganda nem való a gyermekek számára. A szülő dolga, hogy megfelelő időben, – az általa képviselt értékrendnek megfelelően – készítse fel a gyermekét. Személyes véleményem, hogy köznevelési intézményben nincs helye ilyen könyvnek” – mondta a miniszter az LMBTQ-mesekönyvről.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorűnak vendége volt Novák Katalin. A családokért felelős tárca nélküli miniszter beszélt a kormány családvédelmi akcióterv 2. elnevezésű intézkedéscsomagjáról is.

Igen, tavaly indult a családvédelmi akcióterv és ígértük, hogy folytatni fogjuk. Ezen a családvédelmi akcióterven dolgozunk és ennek az első eleme az otthonteremtési program, nemcsak az otthonfelújítás, hanem az is, hogy lecsökkentettük az újépítésű ingatlanok értékesítési áfáját 27 százalékról 5 százalékra, illetve, hogy a CSOK-kal vásárolt ingatlanok esetében még ezt az 5 százalékot is visszatérítjük” – válaszolta a miniszter a műsorvezető azon kérdésére, miszerint az intézkedés már a családvédelmi akcióterv második része-e.

Ez az otthonfelújítási program azoknak szól, akiknek megvan az otthonuk és nem szeretnének költözni, ezért nem vehetik igénybe a CSOK-ot. Az igényelhető összeg tekintetében most nem teszünk különbséget az egygyermekes vagy többgyermekes szülők között” – tette hozzá a politikus.

A beszélgetés végén Velkovics Vilmos arról az LMBTQ ideológiára érzékenyítő mesekönyvről is kérdezte a családügyi minisztert, amely nagy port kavart elmúlt hetekben.

A könyv nem volt még a kezemben, de követtem a híreket. Semmilyen szexuális propaganda nem való a gyermekek számára. A szülő dolga, hogy megfelelő időben, – az általa képviselt értékrendnek megfelelően – készítse fel a gyermekét. Személyes véleményem, hogy köznevelési intézményben nincs helye ilyen könyvnek és én soha nem olvasnék a gyermekeimnek ilyen mesekönyvből” – mondta Novák Katalin.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

 

 

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Katika!

Naponta szörnyülködtök, ott a kormányban, de senki nem mer konkrétan fellépni a jelenség ellen, mit jelenség, tendencia ellen. Ragozzátok a semmit, ki köti meg a kezeteket? Te mikor terjesztesz be gyermekeinket védő törvényjavaslatot? Addig hallgassatok, mert uncsik vagytok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés