Hatvan magyar színésznővel forgatták újra a Psycho zuhanyjelenetét

2020. október 15. 15:05
Alfred Hitchcock Psycho című filmjét 1960 júniusában mutatták be New Yorkban.

Hatvan magyar színésznővel forgatták újra a Psycho című film híres zuhanyjelenetét, Alfred Hitchcock kultikus filmje bemutatójának hatvanadik évfordulója alkalmából. A Psycho60 címen futó 3 perces rövidfilm mindegyik snittjében másik színésznő látható, szám szerint hatvan, ahány éves a film – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. Végh Vozó Zoltán rendező a rövidfilmben az igazi másolatát adta vissza a filmtörténeti szempontból is jelentős jelenetnek.

A díszletet az Örkény Színházban építették fel, a rendező a tökéletes másolat elkészítéséhez legyártotta a henteskést, a lefolyót, a zuhanyfejet és minden megtett, hogy megtalálja a tökéletes zuhanyfüggönyt is. Psycho60 című filmben többek között Gubás Gabi, Haumann Petra, Ónodi Eszter, Hűvösvölgyi Ildikó, Péterfy Bori, Törőcsik Franciska, Trokán Anna és Trokán Nóra látható. A film ezen a linken érhető el, a forgatásról készült werkfilm pedig itt tekinthető meg. Alfred Hitchcock Psycho című filmjét 1960 júniusában mutatták be New Yorkban.

(MTI)

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahhoz nem lehet színésznőket vetkőztetni. Hamarabb fogják a Basic Instinct (Elemi ösztön) ikonikus jelenetét újraforgatni. Egyébként ez eredeti beállításban, kameramunkával baromi unalmas és értelmetlen Sokkal viccesebb lett volna amatőrökkel, mai helyszíneken

Hitchcock volt az igazi gagyi.
Egy 100%-os szélhámos, minden tekintetben.

Ő csinálta - megrendezetten - a holokauszt-táborok megrendítő filmes dokumentációit, amiket ma, és minden nap milliószámra vetítenek millió "média"helyeken...
Innen nézve, semmi meglepő nincs abban, hogy bármit megtehetett, a legabszurdabb szarságokkal érzékenyítette a naiv filmnézőket.
Miközben szünet nélkül Tippi Hedrent akarta-zaklatta, a legpiszkosabb módszereivel...

Nem akarom fokozni, de nyugtalan vagyok, a 60 színésznő miatt.
Egy, EGYETLEN FÉRFI, vagy transz, vagy ilyen-olyan -fíl - nem akadt, akit behívtak volna?
Ennyire bigott, feudalisztikus lenne a magyar "művésztársadalom"?
Hát a transzgender elvtársakat már senki nem akarja megölni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában