A Fradi 25 év után újra a Bajnokok Ligájában!

2020. szeptember 29. 22:52

Szerhij Rebrov vezetőedző remekül megszervezte csapata védekezését és két komolyabb norvég helyzetet leszámítva magabiztosan hozta le kapott gól nélkül a találkozót, amely elegendő volt a sikerhez. A csoportkör csütörtöki sorsolását a Ferencváros a negyedik kalapból várja.

2020. szeptember 29. 22:52
null

A ferencvárosi szurkolók, akárcsak legutóbb a Dinamo Zagreb ellen, ezúttal is a Groupama Aréna oldalából bíztatták kedvenceiket, akiknek egy Edda Művek idézetet hagytak a B-közép lelátóján: ...Adj erőt, hogy be tudjak lépni, van hitem a magas falak előtt!

Rövid összefoglaló

Jól látható volt az első félidőben, hogy mindkét csapat elsődleges célja kapott gól nélkül lehozni a találkozót, így a statisztikusoknak nem volt nehéz dolguk, ugyanis kaput eltaláló lövésből egyetlenegy akadt a 45 perc alatt.

A második játékrész is hasonlóan kezdődött, mégis egy védelmi hiba után az 54. percben a norvégok kis híján megszerezték a vezetést. A túloldalon Zubkov előtt adódott nagy lehetőség, de pocsékul találta el a labdát. Miután a norvégoknak volt fontosabb a gólszerzés, ezért a vendégcsapat nagyjából a 70. perctől feljebb tolta a védekezését, hat perccel később pedig ziccerig jutott, de Dibusz hatalmasat védett lábbal. A 87. percben újabb nagy norvég lehetőség maradt ki, és mint kiderült, ez volt az utolsó esélye a vendégeknek. A lefújást követően felcsendült a BL himnusza, a stadionon kívül pedig óriási tűzijáték vette kezdetét.

A Bajnokok Ligája történetében harmadszorra lesz magyar csapat a főtáblán.

Egy kis történelem

A Ferencváros révén nyolcadszor jutott magyar labdarúgócsapat csoportkörbe európai kupasorozatban, a zöld-fehéreknek negyedszer sikerült ez a bravúr, a Bajnokok Ligájában pedig 1995 után másodszor szerepelhetnek. Az viszont először fordult elő, hogy egymás után három idényben van magyar együttes a főtáblán, ugyanis 2018-ban a Fehérvár – még Vidi FC néven –, tavaly pedig az FTC jutott bajnokként az Európa-liga legjobb 48 együttese közé. Szintén történelmi lenne, ha a MOL Fehérvár csütörtökön sikerrel vívná meg utolsó selejtezőmérkőzését a belga Standard Liege vendégeként az Európa-ligában, mivel egy idényben még sosem szerepelt két magyar csapat a főtáblán.

A BL-ben ez lesz a harmadik magyar részvétel, 2009-ben a Debreceni VSC is bemutatkozott a legrangosabb klubversengés elitmezőnyében. A továbbjutás egyik gárdának sem jött össze, a fővárosiak öt ponttal harmadikként, míg a hajdúságiak pont nélkül negyedikként búcsúztak. A második számú sorozatban sem élte túl a csoportkört egyik magyar csapat sem.

Csoportkörbe jutott magyar csapatok:

  • Ferencváros (1995, Bajnokok Ligája)
  • Ferencváros (2004, UEFA Kupa)
  • Debreceni VSC (2009, Bajnokok Ligája)
  • Debreceni VSC (2010, Európa-liga)
  • Videoton FC (2012, Európa-liga)
  • MOL Vidi FC (2018, Európa-liga)
  • Ferencváros (2019, Európa-liga)
  • Ferencváros (2020, Bajnokok Ligája)

(MTI)

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. szeptember 30. 13:42
Az utolsó 20 perc szörnyű volt! De rendben!
Dr Bubo
2020. szeptember 30. 11:59
Nagyon örülök, hogy bejutott a Fradi, de be kell látni: tegnap a Molde jobban játszott. A szerencse mellénk állt végre.
Senior
2020. szeptember 30. 09:28
Ezet érdemes elolvasni: https://rangado.24.hu/magyar_foci/2020/09/27/muszbek-mihaly-labdarugas-foci-mlsz-sportunio-kft-sportgazdasagi-nagyito/
Shlomo Morel, egy igaz ember
2020. szeptember 30. 08:49
Ezt nem hiszem el. Hihetetlen mák. Én a Moldénak drukkoltam őszintén szólva, jól játszottak, szép piros mezben. Slomó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik