A fiatalok energiája mellé szükség van a sikeres vezetők tapasztalataira is

2020. szeptember 26. 22:02

Fekete-Győr András
Facebook
Személyes meggyőződésem, hogy Bajnai Gordon ilyen vezető, ilyen ember.

„2022-től nem csak kormányváltásra, hanem rendszerváltásra készülünk.12 év orbáni pusztítás után kell majd újjáépítenünk a magyar gazdaságot és a magyar államot. Embert próbáló feladat lesz. Ahhoz, hogy új lapot nyithassunk Magyarország történetében, a Momentumnak és valamennyi ellenzéki pártnak szüksége lesz azoknak a tudására, akik hasonlóan nehéz időszakokban vezették az országot.

Személyes meggyőződésem, hogy Bajnai Gordon ilyen vezető, ilyen ember. Egy katasztrofális kormányzás után, egy gazdasági világválság közepén vette át a kormányfői pozíciót, hogy aztán egy év alatt stabilizálja a magyar gazdaságot. Komoly szerepe volt abban, hogy a 2010-es évek legelejére Magyarország nem jutott olyan helyzetbe, mint Görögország. Meg merte hozni a nehéz, népszerűtlen döntéseket, és nem költött milliárdokat hazug nemzeti konzultációkra.

Büszke vagyok arra, hogy olyanok személyiségek tapasztalataira támaszkodhatunk mi, akik Európa felé akarjuk vezetni Magyarországot, akik akár a rendszerváltoztatás utáni első kormány, akár a 2008-as gazdasági világválságot kezelő kormányokban szereztek elévülhetetlen tudást és tapasztalatot. A 2022-es korszakváltást követően mindkét természetű tapasztalatra nagy szükségünk lehet majd, hiszen rendszerváltásra és gazdasági újratervezésre is szükségünk lesz!

Hiszek abban, hogy a Momentum által hozott új szemlélet, a momentumos fiatalok energiája elengedhetetlen a kormányváltáshoz és a jó kormányzáshoz - de támaszkodnunk kell azokra is, akik a legnehezebb időszakokban bizonyítottak.

(A képen Balázs Péterrel, a Bajnai-kormány külügyminiszterével, és Bod Péter Ákossal, a Magyar Nemzeti Bank Antall-kormány alatti elnökével)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Folyamatosan segget csinálsz a szádból, Fegyőr!
Azt nyilatkozgatod, hogy nem kell nektek a régi ember.

"Veletek együtt egy új, 21. századi politikai generáció lépett színre, ami hosszú távon formálja és alakítja majd Magyarország jelenét és jövőjét."

Válaszok:
hátakkor | 2020. szeptember 27. 11:42

Nekem is káoszos. Gyurcsányi már megszerette, de a kormányzását szidja.
Csak ne adjon el semmit Bajnainak, mert nem fogja kifizetni az árát....

Dekódolva: a tehetségtelenség és a régi csődtömeg egyesülése. Isten őrizzen ezektől a báránybőrbe bújt farkasoktól!

Újak nem adják nekik a nevüket.
Ezek ugyanazok.

LOL, és az ugye elegánsan kimaradt FeGyőr szövegéből, hogy ennek a katasztrofális kormányzásnak Bajnai integráns részese volt: harmadik éve volt már miniszter, nem is akármilyen tárcák élén...

És ne felejtsük el, hogy Bajnai az egyetlen kormányfő a rendszerváltás óta, aki NEM csinált költségvetést: szimplán a gyurcsányi megszorítások levezetőjeként lett bábként a frontvonalba tolva.

A Momentumot létrehozó, fenntartó, pénzelő külföldi gazdasági körök most éppen bajnaira gondoltak, aki politikai előélete alapján a legteljesebb mértékben tudná garantálni számukra a Fidesz okán Magyarországon elveszített érdekeltségeik visszaszerzését - lásd Suez és a többiek - , illetve ismét belöknék az országot az IMF oroszlán szájába. Cserébe persze ez a gyökértelen, hazaáruló szűk elit, az őket menedzselő Momentum megkapná a maga részesedését, jólétét.

Egy esetleges 22-es balliberális győzelem az ország végleges, visszafordíthatatlan felszámolását jelentené mindenféle értelemben, gazdaság, szuverenitás, nemzet, kultúra, vallás, családok, erkölcsök. Tágra nyitnák a kapukat a bevándorlók előtt, az országot elárasztanák a félig muszlimmá változott nyugati országokban már kezelhetetlen migránsok, lerombolva a zsidó-keresztény kultúrát, szétverve a szociális rendszert.

Ungár Péter, megjegyzem jogosan érvel a szociális gondozásban foglalkoztatottak bérének emelése mellett, de egy balliberális fordulat lezüllesztené, működésképtelenné tenné még a mai rendszert is.

Normálisan gondolkodó, a családja, szűkebb és tágabb közössége iránt felelősséget érző ember 22-ben nem hozhatja hatalmi helyzetbe az országrombolókat, rablókat, az idegen érdekek feltétlen kiszolgálóit.

Viktornak ideje lenne lemenni a nép közé, s felmérni a hangulatot, s kikérni az emberek véleményét is a megoldásról, az ország megmentéséről. A számsorok, lózungok, nyilatkozatok elszállnak a fülek mellett, hatástalanok. Míg az ellenség ezerrel építi a tömegkapcsolatokat.

Szükség van egy emberre, aki még tudja az Internacionálét. Szóltak, hogy a Marseillaise már nem elég.

Bajnait azért választották meg, mert szükség volt egy eldobható figurára (emlékszünk még a miniszterelnök-kasztingra, ami előtte volt?), aki elviszi a 2009-es megszorítások miatti balhét. Nem vitatom, hogy abban a helyzetben nem nagyon lehetett mást tenni, de hogy abba a helyzetbe kerültünk, abban nem kis részt neki is felelőssége van. Az, hogy a jelenlétével támogatta az őrült főnökét.

Oszkó Péter már kikérte magának, hogy a Momentummal egy lapon-napon említsék...:)

A MoMo immáron a sokadik kisérlet Baynaut behozni az eladósításba..

Drazséék már a Városháza spájzban vannak.

és lámpavasra való lógatások sem lesznek..

Válaszok:
Sulammit | 2020. szeptember 27. 16:29

Azzal még várjunk egy kicsit, mert a végén még a Gyurcsány famíliát akarják.
Benyalta, hogy Gyurcsány nem vállal semmi politikai vezérszerepet, - mert megígérte, hogy nem!!!
Csak Dobrevvel nem számolt a hülyéje, - pedig olyan nyilvánvaló volt - most meg csak néz ki abból a pökhendi fejéből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés