Egyházasrádóc új polgármestere: Derks Wilhelmus Josephus

2020. szeptember 13. 20:35
A településen azért kellett időközi választást tartani, mert az előző faluvezető egészségi okokra hivatkozva májusban lemondott tisztségéről.

Derks Wilhelmus Josephus független jelöltet választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi választáson a Vas megyei Egyházasrádóc községben – közölte a település jegyzője az MTI-vel.

Németh Péter tájékoztatása szerint öt független jelölt közül választhatott a választói névjegyzéken szereplő 1100 polgár. A vasárnapi voksoláson 737 leadott szavazatból 734 volt érvényes. Hozzáfűzte: a polgármesternek megválasztott Derks Wilhelmus Josephus 310 szavazatot kapott, Sőre Zoltánra 216-an voksoltak, Szvoboda Tamásra 197-en szavaztak, Dobronics Gábor Sándorra pedig 11-en. A jegyző tájékoztatása szerint Egyházasrádócon azért kellett időközi választást tartani, mert az előző faluvezető egészségi okokra hivatkozva májusban lemondott tisztségéről.

(MTI)

 

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekem az a korszak jutott az eszembe, amikor az 1400-as, 1500-as években a letelepedett németek kezdték kitúrni a magyarokat Budából, Pozsonyból.

Ha a Derk derék, és a község érdekében munkálkodik, hajrá.

Az, hogy mezőgazdász, talán garancia arra: nem fogja kitűzni a buznyákzászlót a hivatalra...
És..., mit ír erről a holland "független "média"?

Nem mondtam, hogy mindenképpen ez fog megismétlődni, ha a falu fejlődik, szépül, a gyerekei-unokái már magyaroknak vallják magukat, mint a legtöbb sváb, akkor Isten hozta!
Viszont arra vigyázni kell, ne az legyen a vége, hogy holland befektetői pénzből felvásárol mindent, aztán hozza a rokonságot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés