Új kis panda érkezett a Budapesti Állatkertbe

2020. július 11. 16:57

Megnyílt a Lepkekert is.

2020. július 11. 16:57
null

Új kis panda érkezett a Budapesti Állatkertbe, és szombat óta látogatható a Lepkekert is - közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert szombaton az MTI-vel.

Azt írták: a vörös macskamedve néven is ismert kis pandáknál a már évek óta Budapesten élő, csaknem tízéves nőstény, Auróra mellé érkezett Bendegúz, az egyéves hím egyik németországi állatkertből. A fajnál a hímek másfél éves koruk körül válnak ivaréretté, így a szakemberek bíznak a jövőbeli szaporulatban.

Közölték azt is, hogy az elmúlt időszakokban sok kisállattal bővültek: a veszélyeztetett ázsiai vadkutyáknál, a rózsás flamingóknál, a kihalástól fenyegetett tarvarjaknál, a tapíroknál, a kétpúpú tevéknél, a prérikutyáknál, a fekete hattyúknál és sok más állatnál is lehet kölyköket vagy fiókákat lehet látni.

Új fajok is érkeztek, például a sokáig kihaltnak hitt Parma-kenguru vagy az aranyszőrű takin, amelynek kultúrtörténeti érdekessége, hogy a görög mitológiai történetekben feltűnő aranygyapjú eredetileg minden valószínűség szerint erre az állatra vezethető vissza - írták.

Az intézmény tájékoztatása szerint szombattól a 240 négyzetméteres Lepkekert is megnyitott, ahol 1200 köbméternyi légterében 19 trópusi lepkefaj több mint négyszáz egyede látható, a látogatók lepkék között sétálhatnak.

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert, Facebook

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nuttika
2020. július 12. 01:29
Ennyi beteglelkűt egy helyen.... Remélem sikeres lesz az a kísérlet is és egy újabb faj fennmaradásához járulhatnak hozzá a magyar állatkertek. Amúgy csak megjegyzem, hogy ilyenkor a génállományt is szokták nézni, hogy minél távolabbi rokonság legyen, elkerülendő a beltenyészetet.
Bitrex®
2020. július 11. 21:11
Tízéves nőstény mellé egyéves hímet? Ezt nem tiltja a törvény?
még fokozza
2020. július 11. 18:09
Auróra mellé megérkezett partnere Bendegúz. És indul az élet. Budapesten nyer szép hazát Bendegúznak vére.
civis72
2020. július 11. 17:27
kínafóbiás liberálisok már keverik a mérget neki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik