Mától újra látogatható a fővárosi állatkert

2020. május 20. 10:19
Jegyet kizárólag az interneten, elővételben lehet váltani.

Mától újra kinyílnak az Állatkert kapui, és hatvanhat nap elteltével ismét birtokba veheti a nagyközönség az ország legrégibb és legtöbbféle állatot bemutató állatkertjét – írja a ZooBudapest. A kezdeti időszakra azonban elővigyázatosságból különleges megelőző intézkedéseket vezettek be, amelyek érintik a jegyek megváltását, a kert területére egy napon beengedhető látogatók maximális számát, illetve korlátozzák egyes bemutatóhelyek látogathatóságát is. Érdemes ezeket a feltételeket alaposan áttanulmányozni, mielőtt bárki útnak indul, mert nem szeretnék, ha bárkit is bosszúság érne amiatt, hogy az alábbiakkal csak a helyszínen szembesül:

Nyitvatartás

Május 20-tól kezdve a főbejáraton való belépés a szokásos nyitvatartási rendnek megfelelően történik: a kapu reggel 9-kor nyit, a belépés hétfőtől péntekig 17 óráig történik, és 18 óráig kell elhagyni az Állatkertet, hétvégén pedig az utolsó belépésre 18 órakor van lehetőség, a kertet pedig 19 óráig kell elhagyni.

Jegyváltás

A sorban állás elkerülése érdekében a jegypénztárak egyelőre nem működnek, jegyet kizárólag az interneten, elővételben lehet váltani (a jegymester.hu rendszerén keresztül). Érdemes a jegyeket időben megváltani, mert a napi látogatószámot most még korlátozniuk kell, így az internetes felületen egy-egy napra maximum 2500 fő belépéséhez lehet jegyet váltani. Az Állatkertbe csak az adott napra érvényes, az interneten megváltott jeggyel, illetve korábban megváltott, érvényes bérlettel lehet egyelőre belépni. Az internetes jegyek korlátozott számú értékesítése azért fontos, mert így a napi látogatószám azon a szinten tartható, amely a májusi hétköznapokra általában jellemző szokott lenni, s e létszám mellett nem jelent nehézséget az egyes látogatók közötti másfél méteres távolság betartása.

(ZooBudapest)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés